Nvidia’dan robotları değiştirecek devrimsel sistem [Video]

21 Mayıs 2018 20:30

Dünya üzerinde aktif olarak binlerce robot geliştiriliyor. Ancak biliyorsunuz bu robotların çoğu verilen komutlara göre hareket ediyor. Yani bilim insanlarının robotlara belirli komut dizleri yüklemesi gerekiyor. İşte Nvidia yeni teknolojisiyle bunu değiştirmek istiyor.

Ekran kartı pazarının yıldız ismi Nvidia, biliyorsunuz sadece bu alanda çalışmıyor. Otonom otomobil modellerinden yapay zekaya kadar birçok alanda çalışan firma, derin öğrenme tarafını da es geçmiyor. Bu alanda yeni bir sistem geliştiren firma, robotlara çevrelerini izleyerek öğrenme yetisi katıyor. Geliştirdikleri derin öğrenme altyapısı ile bir ilke imza attıklarını belirten firma, adeta robotlar ile insan arasında bir bağlantı kuruyor. Yerleşik kamera sistemiyle çevresini inceleyen robot, bu sistemle insanları taklit ederek belirli görevlerin üstesinden gelebiliyor. Bu sayede basit bir görev için dahi onlarca komut girilmesini ortadan kaldıran sistem, robotu yöneten kişileri de tamamen devreden çıkarmıyor. Açıklandığı kadarıyla robotun öğrenerek belirlediği hareket uygulanmadan önce yönetici kişinin onayına sunuluyor. Böylece ufak düzenlemeler ile süreç mükemmel hale getirilebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nvidia sayesinde gelecekte robotlar her şeyi bizden öğrenecek

Bu ilk bakışta gerçekten kötü görünüyor ancak işleri hızlandırmak adına olmazsa olmaz gibi duruyor. İlerleyen süreçte ortamdan bağımsız olarak çalışma altyapısına da sahip olacak sistem, gerçekten çok ilginç görünüyor. Teknik hakkında hazırlanan videoyu sayfanın üstünde izleyebilirsiniz.

Paylaş