Yeni bir özellikle WhatsApp’ta içerik paylaşımı kolaylaşıyor

21 Mayıs 2018 21:00

WhatsApp yeni bir özellikle beraber, Facebook ile bağını güçlendirmeye hazırlanıyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcıların iki uygulamayı da daha sık kullanması amaçlanıyor.

Facebook’un alt kuruluşu olan WhatsApp ile daha zengin bir mesajlaşma deneyimi için yeni bir özellik test ediliyor. Söz konusu özellikle beraber Facebook’ta yer alan ve “Paylaş” seçeneği bulunan herhangi bir gönderiyi artık popüler mesajlaşma uygulamasında paylaşmak çok daha kolay hale geliyor. Özelliğe göre “Paylaş” seçeneğine tıkladıktan sonra, alt seçenekler arasında yer alan “Messenger ile gönder” ve “Bağlantıyı Kopyala” seçeneklerine bir üçüncüsü eklenecek. “WhatsApp ile gönder” seçeneğiyle beraber artık gönderiler tıpkı Messenger’da olduğu gibi mesajlaşma uygulamasına doğrudan aktarılabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Facebook erişimi artırıyor

Şubat ayında açıklanan verilere göre popüler mesajlaşma uygulamasında günlük 60 milyar mesaj atılıyor. Aylık 1,5 milyar aktif kullanıcıya sahip olan uygulamaya eklenen yeni özellikle beraber iki platform da erişimini artırıyor. Uygulama her geçen gün eklediği yeni özelliklerle de platformu geliştirmeye devam ediyor. Son güncelleme ile beraber grup konuşmalarına daha kapsamlı özellikler sunan uygulamanın hedefinde ise grup video konuşmaları bulunuyor. Şimdilik belli başlı iOS kullanıcılarında test edilen grup video özelliğinin yılın ilerleyen günlerinde tam sürümüyle kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Paylaş