Nvidia, ICAT isimli görüntü karşılaştırma ve analiz aracını tanıttı

16 Kasım 2021 20:07

Ekran kartı pazarının devi isimlerinden Nvidia, bugün Görüntü Karşılaştırma ve Analiz Aracı (ICAT) ile karşımıza çıktı. İşte detaylar;

Nvidia bugün oyun ekran görüntüleri ve videolarının A/B görüntü kalitesi karşılaştırmalarını yapmasını daha hızlı ve kolay hale getiren ICAT adlı yeni bir görüntü kalitesi karşılaştırma ve analiz aracını kullanıma sundu.

Resmî açıklamaya göre ICAT, herkesin 4 adede kadar ekran görüntüsünü veya videoyu detaylı şekilde yan yan karşılaştırmasına olanak tanıyor. Söylendiği kadarıyla kullanıcılar, karşılaştırmaları hizalayıp farklılıkları inceleyerek sonuçlarını çıkartabiliyor. ICAT şu an GeForce.com’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Bu arada Nvidia, iki yılı aşkın bir süredir Kontrol Panelinde Image Scaling adlı, oyun geliştirici entegrasyonuna gerek kalmadan tüm oyunlar için keskinleştirme ve yükseltme sağlayan, sürücü tabanlı bir yükseltici de sunduklarını aktarıyor.

İşte bu altyapıda bugün geçilen yeni algoritma, firmaya göre performansı artırmak için 4 yönlü ölçekleme ve uyarlanabilir keskinleştirme filtreleriyle 6 kademeli bir filtre kullanıyor. Görüntü tek geçişte keskinleşiyor ve ölçekleniyor. Bu sayede geliştiriciye gerek kalmadan performans artışı elde edilebiliyor.

Hepsine ek olarak DLSS 2.3 sürümü ile hareketli objelerdeki performans da artırıldı. Firma bu konuda mükemmele iyice yaklaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nvidia yakında DLSS kütüphanesini daha büyük hale getirecek

Halen bilmeyenler için DLSS teknolojisinin Türkçe karşılığı Nvidia tarafından “Derin Öğrenme Süper Örneklemesi” olarak aktarılıyor. Firma DLSS için “GeForce RTX GPU’lardaki ayrılmış tensör çekirdeği yapay zekâ işlemcilerini kullanarak grafik performansını artıran, çığır açıcı bir yapay zekâ işleme teknolojisidir.” açıklamasını yapıyor.

Teknoloji oyunlardaki kare hızlarını artırıp güzel ve keskin görüntüler oluşturmak için derin öğrenme nöral ağının gücünden yararlanıyor ve temel olarak düşük çözünürlüğü yapay zekâ ile yükselterek devasa performans kazançları getiriyor.

İşte bu gerçekten inanılmaz FPS farkı yaratan teknoloji yakında yeni oyunlara geliyor. Paylaşılan liste detaylarıyla beraber tam olarak şöyle:

“-Assetto Corsa Competizione’a çok yakında DLSS eklenecek ve performansı 2 kata kadar artıracak.
-AWAY: The Survival’a 17 Kasım’da DLSS ekleniyor. DLSS, performansı 2 kata kadar artırıyor.
-Battlefield 2042 DLSS, ışın izleme ve NVIDIA Reflex ile çıktı. DLSS, performansı 2 kata kadar artırıyor.
-Bright Memory: Infinite DLSS, ışın izleme ve NVIDIA Reflex ile çıktı. DLSS, performansı 2,5 kata kadar artırıyor.
-Elder Scrolls Online DLSS ve DLAA ile çıktı. DLSS, performansı %50’ye kadar artırıyor.
Farming Simulator 22, 22 Kasım’da DLSS ve DLAA ile piyasaya çıkıyor. DLSS, performansı 2 kata kadar artırıyor.
-Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition DLSS ile çıktı ve %85’e varan bir performans artışı görülüyor.
-Hot Wheels Unleashed DLSS ile çıktı ve %50’ye varan bir performans artışı görülüyor.
-Jurassic World Evolution 2 DLSS ile çıktı ve %60’a varan bir performans artışı görülüyor.
-Myth of Empires, 18 Kasım’da ışın izleme ve DLSS ile çıkıyor. DLSS, performansı 1,5 kata kadar artırıyor.”

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en küçük aksiyon kamerası ile tanışın

Paylaş