Olay büyüdü: “Dbrand ve Casetify arasındaki hırsızlık olayına iFixit de katıldı”

25 Kasım 2023 09:59

Dbrand ve Casetify arasındaki hırsızlık olayına bugün iFixit de katıldı. Casetify, iFixit’in içeriklerini de almış.

Dbrand ve Casetify arasındaki hırsızlık olayı son günlerde gündemden düşmüyor. Çünkü telefon kılıfı üreticisi Casetify’ın, Dbrand’in ünlü YouTuber JerryRigEverything ile ortaklaşa geliştirdiği telefonların içini gösteren çıkartma tasarımlarını çaldığı ortaya çıktı. Dbrand bunu hazırladıkları tasarımlara koyduğu ufak özel detaylar ile fark etti ve ardından Casetify’ı JerryRigEverything kanalının arkasındaki Zack Nelson ile birlikte dava etti. Bu hırsızlığı hemen aşağıdaki X paylaşımı ile gözler önüne seren şirket, bugün ise yine aşağıda görebileceğiniz yeni paylaşımla ses getirdi. Ortaya çıktığı kadarıyla Casetify, tamir edilebilirlik çalışmalarıyla ses getiren iFixit’in X-Ray görsellerini de almış ve herhangi bir izin almadan kılıf formunda satışa sunmuş. Bu duruma iFixit şirketi Dbrand kadar tepki göstermedi ancak son aşamada açılan davaya dahil olması bekleniyor. “Görünüşe göre Casetify’ın hırsızlık yaptığı tek marka biz değiliz.” diyen firma, süreci sonuna kadar götürmeye ve çok ciddi bir ceza aldırmaya kararlı görünüyor. Casetify ise süreci incelediklerini belirtiyor, tasarımlarını çaldıkları açık olan ürünleri ise şu an satıştan kaldırıyor.

Dbrand bizim gündemimize en son Nothing merkezli bir adımla gelmişti. Kaçıranlar için eski OnePlus kurucu ortaklarından Carl Pei‘nin şirketi Nothing, çok iyi satış rakamlarına ulaşan ilk donanım ürünü olan kablosuz kulaklık Nothing Ear (1) sonrasında karşımıza Nothing Phone (1) ile çıkmıştı. Bu daha sonra Türkiye’de de satılan ve bir üst versiyonu da gelen telefonun en çok dikkat çeken kısmı, şeffaf görüntüsü verilen arka kısmı olmuştu.

Arka tarafa aynı zamanda LED ışıklar da yerleştiren firma, telefonuyla bunun haricinde fark yaratamadı çünkü başka yüzlerce Android telefonda gördüğümüz donanımları kullandı. Telefonu öne çıkaran işte o arka tasarım, Dbrand tarafından LED ışıklar olmadan başka telefonlara getirilmişti.

Başka firmaları troll’lemeyi seven Dbrand, Nothing’i hedef alarak iPhone 13 Pro Max, Pixel 6 Pro ve Samsung S22 Ultra için hem kaplama hem de özel kılıfları hazırlamıştı. Çıkartma şeklindeki kaplamalar Nothing’in sitesi ve kullandığı font taklit edilerek “Something” isimli buradaki sayfada 25 dolardan, kılıflar ise 50 dolardan satıldı.

Dbrand, Casetify ve iFixit yanında bu da ilginizi çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Paylaş