Ölümle sonuçlanan Tesla Model X kazası için anlaşma yolu seçildi

09 Nisan 2024 08:57

2018 yılında meydana gelen ve maalesef ölümle sonuçlanan Tesla Model X kazası için açılan davada anlaşma yolunun seçildiği öğrenildi.

Hatırlamak adına 23 Mart 2018 tarihinde bir Tesla Model X sürücüsü (Apple mühendisi Walter Huang) otoyolda giderken yolu ayıran bariyere çarpmış ve hayatını kaybetmişti. Şirket tarafından yapılan incelemede otomatik pilot aktifken meydana gelen kazada, sürücünün otomobilin kontrolü alması için yaptığı uyarılara kulak asmadığı iddia edilmişti. Hem sesli hem de görsel uyarılara uymadığı belirtilen sürücü, otomobil de fren yapmayınca bariyere sağlam şekilde çarpmıştı. Bu çarpma sonucunda çok büyük hasar gören ve pilleri alev alan otomobil, yukarıda görebileceğiniz üzere tamamen kullanılmaz hale gelmişti. İşte bu kaza nedeniyle Walter Huang’ın ailesi 2019 yılında Tesla’ya karşı önemli bir dava açtı. Uzun zamandır süren dava süreci bugün itibarıyla sonunda sona erdi, aktarıldığı kadarıyla Tesla davayı kapatmak adına anlaşma yolunu seçti. Yani yaşanan olay için aileye ödeme yapmayı (Ne kadar ödeneceği henüz belli değil) kabul eden şirket, açık olarak süreci daha fazla uzatmak istemedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu kazanın nasıl oluştuğuna bazı dair videolar da yayımlanmıştı. Bu videolardan birisinde Tesla sürücüsü tam da kazanın olduğu yerde kazayı simüle etmek için bir deneme yapmıştı. Otomatik pilot açıkken yol ayrımına yaklaşan otomobil, yol çizgisini takip ettiği için bariyere doğru gitmeye başlamıştı. Normal gittiği şeridin yol çizgisi hemen hemen kaybolduğu için sola çeken araç, olayın nasıl olduğunu açıkça gözler önüne sermişti. Ölümlü kazada Model X eğer otomatik fren yapsaydı, bu olayların hiçbiri yaşanmayacaktı.

Tesla haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş