Ora Cat; Beetle benzerliğiyle öne çıkan Çinli model Euro NCAP testiyle dikkat çekti [Video]

12 Eylül 2022 14:09

Bir süredir Türkiye’de de gördüğümüz Ora Cat, Euro NCAP çarpışma testlerinde elde ettiği yüksek derecelerle öne çıkmayı başardı.

Uzak Doğu merkezli üreticilerin kendi içerisinde yaşadığı rekabet, malumunuz bambaşka boyutlarda. Pazardaki model çeşitliliği inanılmaz boyutta seyrederken, bunun elektrik dönüşümüne yansıması da çok uzun sürmedi. Bir dönem Avrupalı modellerin taklit versiyonlarıyla gündeme gelen Çinli üreticiler, artık göz ardı edilmeyecek seviyelere gelmiş durumda. Çin’in en büyük gruplarından olan Great Wall Motors’un markalarından birisi olan Ora, geçtiğimiz Münih Otomobil Fuarı’yla birlikte Avrupa planlarını duyurmuştu. Bu kapsamda pazara sunulan ilk modellerden birisi de Funky Cat modeli. Kısa süre önce ithalat kanalları üzerinden Türkiye’de gördüğümüz model, VW Beetle benzerliğiyle pek çok kişinin sempatisini kazandı. Avrupa’ya gelişinin ardından Euro NCAP’in de radarına giren Ora Cat, elde ettiği beş yıldız derecesiyle başkalarının da dikkatini çekecek gibi görünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ora Cat detaylı Euro NCAP sonuçları

Testlerde paylaşılan beş yıldız derecesi, meraklılarının bildiği üzere alt başlıkların bileşiminden meydana geliyor. Ora Funk Cat’in detaylı test sonuçlarına baktığımızda; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 92, çocuk korumasında yüzde 83, yaya korumasında yüzde 74 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 93 oranında derecelendirmeye layık görüldüğü bir tablo karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş