Otomobil tutkunlarının dikkatine; BMW logosunun anlamını açıkladı!

17 Ağustos 2019 22:00

Alman otomobil üreticisi BMW, uzun yıllardır üzerinde çeşitli teoriler yürütülen logosu hakkında arşiv müdürü vasıtası ile bir açıklama yaptı.

Sadece otomobil üreticilerinin değil, diğer tüm ünlü markaların kullandıkları logolar uzun birer tasarım sürecinden geçiyor. Üreticiler bu logolar vasıtasıyla tüketicilerle buluşup onlara markalarını kısa bir şekilde tanıtma fırsatı yakalıyorlar. Hatırlarsanız Google, Instagram gibi dev şirketler bile logolarında minimal değişikliklere gitmişti. Sadece bu minimal değişiklikler için bile milyonlarca dolar harcandığı söyleniyor. Buradan da anlayabileceğiniz gibi logo kavramı markalar için oldukça önemli. Ünlü otomobil üreticilerinden biri olan BMW’nin de logosunun ne anlama geldiği uzun süredir merak ediliyordu. Konu ile ilgili BMW Group Classic’in Arşiv Müdürü Fred Jakobs kısa ve öz konuştu. Jakobs: “Renkler, Bavyera eyaletinin bayrağının renklerini temsil ediyor. Ancak bu dizayn, orijinal bayrağın ters şeklinde tasarlanıyor” şeklinde konuşarak konu hakkındaki efsaneleri de çürütmüş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 BMW 330e hakkında teknik veriler paylaşılmıştı

Otomobilin elektrik altyapısından önce kaputun altındaki geleneksel ünitesinden konuşmakta fayda var. Burada 184 beygir güç üreten 2.0 litrelik turbo dört silindir makineyi merkeze alan BMW, elektrik motoruyla birlikte ortaya 252 beygir güç ve 420 Nm tork gibi bir kombinasyon çıkarıyor. Performans noktasında ise devreye markanın XtraBoost adını verdiği yeni bir destek sistemi devreye giriyor. Sport mod ile birlikte devreye giren bu yapı aracın beygir gücü limitlerini 40 birim bazında iyileştiriyor. Açıklanan verilere göre bu parçaların bir araya gelmesiyle 330e’nin 0’dan 100’e hızlanması 5,9 saniye sürüyor. Erişilebilecek maksimum sürat değeri ise 230 km/s olarak resmi verilere yansımış durumda. Yine modlar arasında yerini alan elektrik sürüş desteği kısmı da oldukça başarılı nitelikleri içerisinde barındırıyor. Bu modda maksimum 140 km/s hıza kadar çıkabilen otomobilin menzil değeri sie 66 kilometreye kadar esneyebilecek. İlk kez station wagon gövde tipiyle de sunulacak olan hibrit versiyonun fiyatları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

İlginizi çekebilir

2020 Mitsubishi PAJERO SPORT

Paylaş