Otonom ve elektrikli traktör: New Holland T4 Electric Power

10 Aralık 2022 10:21

Otonom ve elektrikli traktör New Holland T4 Electric Power dikkat çekti. Buna ek olarak LNG’li T7 Methane Power LNG de geldi.

New Holland T4 Electric Power, tamamen elektrikli bir yeni nesil traktör modeli. Tasarımsal olarak geleneksel çizgiden giden model, taşıdığı kamera ve sensör sistemleriyle otonom olarak görev yapabiliyor. Önüne çıkan engellere çarpmadan durabilen ve etrafından dolanabilen traktör, akıllı telefonlar üzerinden rahatlıkla kontrol edilebiliyor ve sıkıcı günlük görevleri çiftçilerin üstünden alabilecek kadar görev süresiyle geliyor. Bünyesindeki 120 beygir gücündeki elektrik motoru ile 40 km/s hıza kadar çıkabilen otonom traktör, istenirse bir güç kaynağı olarak da görev yapabiliyor. Bu sayede traktörün üzerinden elektrik alınarak farklı aletler direkt olarak açık arazide çalıştırılabiliyor. Traktör aktarıldığı kadarıyla uygun şartlar altında bir saat içerisinde tamamen doldurulabiliyor.

Bu arada üst kuruluş CNH Industrial, fiyatını henüz vermediği T4 Electric Power yanında T7 Methane Power LNG traktör modelini de görücüye çıkardı. Bu yukarıdaki galeride görebileceğiniz traktör modeli, çalışmak için sıvılaştırılmış doğalgaz kullanıyor ve firmaya göre bu konuda dünyada bir ilke imza atıyor. T4 Electric Power ile benzer otonom özellikleri taşıyan LNG’li traktör, şimdilik prototip aşamasında ve aktarıldığı kadarıyla çevreci bir seçenek konumunda yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bilmeyenler için sıvılaştırılmış doğalgaz özelinde Shell firması şunları aktarıyor: “Günümüzde en temiz yanan hidrokarbon olan doğal gaz, önemli bir enerji kaynağıdır. Ancak, yüksek miktarda enerjiye ihtiyaç duyan birçok yer gaz rezervlerinden uzakta bulunuyor. Bölgesel uzaklık neticesinde, gazı transfer etmek amacıyla kurulacak boru hattı inşaatı hem maliyetli hem de külfetli bir operasyona dönüşüyor. Bunun için doğal gazı, belirli bir soğutma işlemi uygulayarak sıvı faza geçiriyor ve daha kolay ve güvenli bir şekilde depolayarak denizaşırı ülkelere taşınması için hacimsel olarak küçültüyoruz.”

Bundan önce Monarch imzasını taşıyan ve otonom olarak bir traktörden beklenen her şeyi fazlasıyla yerine getirebilen MK-V isimli model ses getirmişti. Bu traktör ilk örnekleriyle ABD’de üretimden çıkmaya başlamıştı. Tanıtımı daha önce yapılan traktör, istenirse normal olarak da kullanılabiliyor ve 55 kW/ 70 beygir güç getiriyor. Dizel traktörlerden iki kat daha yüksek tork sunabildiği aktarılan aracın tüm detayları buradaki haberimizde yer alıyor.

New Holland T4 Electric Power otonom elektrikli traktör modeli bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV

Paylaş