Oyun tutkunlarına müjde; PlayStation 5’in tanıtım tarihi sızdı

19 Mayıs 2020 23:09

Hem oyun tutkunlarının hem de teknoloji dünyasının merakla beklediği PlayStation 5 oyun konsolunun tanıtım tarihi ortaya çıktı.

Sony’ye yakın kaynakların aktardıkları bilgilere göre PlayStation 5, haziran ayının başında gerçekleşecek etkinlikte gün ışığına çıkacak. Daha önce ortaya atılan iddialarda konsolun 4 Haziran’da tanıtılacağının belirtilmesi iddianın doğruluk payını artırıyor. Nintendo Direct da konsolun haziran ayının başında tanıtılacağı iddia ediyor.  VentureBeat internet sayfasından Jeff Grubb’un paylaştığı bilgiye göre şirket PlayStation 5 ilk gösterimini haziran ayının başındaki etkinlikte gerçekleştirecek. Şirketin aynı zamanda konsol için hazırlanan oyunların da bu etkinlikte tanıtacağı ifade ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PlayStation 5 güçlü performansıyla oyun tutkunlarını mutlu etmeye geliyor

Sekiz çekirdeki AMD Zen 2 işlemcisinden güç alan PS 5’deki saat hızı ise 3.5 GHz. AMD’nin RDNA 2 mimarisi temel alan ve 2.23 GHz’de saatte 10.28 teraflop ve 36 işlem birimi vadeden özel bir grafik işlemcisinin yer aldığı PS5’te 16 GB GDDR6 RAM bulunuyor.

Konsolda bununla birlikte SSD depolama çözümü mevcut. Sony’nin belirttiğine göre PS4’te 1 GB’lık boyut için 20 saniyelik bir ön yükleme süresi bulunurken, PlayStation 5’te 2 GB’lık veri için yükleme süresi 0,27 saniye. Genişletilebilir depolama için bir adet NVMe SSD yuvasına sahip olan konsol, USB sabit diskleri de destekliyor. 4K Blu-ray sürücüsüne destek veren PlayStation 5’in bu yılın sonunda satışa sunulması bekleniyor. Konsolun yurt dışı fiyatının 499 dolar-599 dolar fiyat aralığında olması bekleniyor.

Paylaş