Performansı ciddi oranda artıran Google Chrome 87 çıktı

18 Kasım 2020 11:30

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome için 87. sürüm indirmeye sunuldu. Yeni sürüm ile özellikle performans artıyor. İşte detaylar;

Masaüstünde olduğu kadar mobilde de çok kullanılan Google Chrome, her iki tarafta da gelişmeye devam ediyor. Popüler tarayıcı bu sefer 2020’nin son güncellemesine yani 87. sürüme geçiş yaptı. Yeni sürüm ile özellikle performans odaklanılmış durumda. Aktarıldığı kadarıyla masaüstü sürümü artık açık sekmelere öncelik tanıyor ve bu sayede CPU kullanımı tam 5 kat azaltabiliyor. Bu işlem sayesinde pil ömrünü 1.25 saat kadar da artıran sürüm, Google tarafından yapılan açıklamaya yüzde 25’e varan düzeyde daha hızlı açılıyor, sayfaları tam 7 kat daha hızlı yüklüyor ve hepsini çok önemli şekilde daha az RAM kullanarak yerine getiriyor.

Geliştirmeler mobilde de kendisini gösteriyor. Yine Google’a göre 87. sürüm Android tarafında sayfaları ileri ya da geri navigasyonlarda hemen yüklüyor. Bu da çok ciddi fark yaratıyor açıklaması yapılıyor. Artık açık sekmeler arasında arama yapılmasına da imkan tanıyan Google Chrome, bazı ayarlara direkt olarak arama barından erişim sağlama yapısını da kullanıcılarına sunuyor. Ayrıca sürüme yakında önemli içeriklerin kaydedilmesi için özel bir bölüm de ekleniyor.

Google Chrome için geçtiğimiz aylarda güzel bir güvenlik özelliği gelmişti

Sürüme mobilde gelen bu özellik ile kişilerin güvenli parola seçmesine yardımcı oluyor. Biliyorsunuz zaman zaman büyük sitelerin veri tabanları sızdırılıyor ve burada yüzbinlerce parola açığa çıkıyor. İşte bu parolalar hacker’lar tarafından toplanıyor ve başka servislere giriş yapmak adına kullanılabiliyor. Bir kere internete sızdırılan parolayı kesinlikle hiçbir başka serviste kullanmamak gerekiyor. İşte Chrome’un yeni özelliği bu sızdırılmış parolaları almanızı ya da kullanmanızı önlüyor. Bu da gerçekten harika görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Burada kullanıcı üzerinden de kontrol sağlanıyor ve Google bunların kesinlikle kayıt altına alınmadığını, kontrol sürecinin tamamen şifreli sürdüğünü aktarıyor. Google’ın süreç hakkındaki açıklaması ise şöyle: “Kayıtlı şifrelerinizin güvenliğinin ihlal edilip edilmediğini, ihlal edilmişse şifrelerinizi nasıl düzeltebileceğinizi kontrol edebilirsiniz. Bunun için Chrome Ayarları > Şifreler > Şifreleri Kontrol Et’e gidin”

İlginizi Çekebilir

Microsoft’un Android’li katlanabilir telefonu

Paylaş