Photoshop için etkili bir yapay zekâ temelli montaj sistemi geliştiriliyor

20 Ekim 2022 20:53

Adobe, düzenlenen Adobe MAX 2022 kapsamında Photoshop için birçok duyuru gerçekleştirdi. Bunlar arasında bir gelecek gösterimi de vardı.

Adobe, en çok kullanılan yazılımlarından Photoshop için birçok yeni özellik ve teknoloji geliştiriyor. İşte bunlardan bir tanesi Adobe MAX 2022 etkinliği kapsamında görücüye çıkarıldı. Üzerinde aktif olarak çalışmalar yapılan bu yapay zekâ temelli sistem, kişilerin seçtiği birden fazla fotoğrafı gerçekçi şekilde bir araya getirebiliyor. Akıllı bir montaj sistemi olan bu altyapı, fotoğrafları yapay zekâ ile analiz ediyor ve gölge ile ışıkları olabilecek en gerçekçi şekilde uyguluyor.

Şimdilik Project Clever Composites olarak isimlendirilen harmanlama sistemi için konuşan Adobe mühendisi, “geliştirdiğimiz teknoloji, anlamsal ayrıştırma, birleştirmeye uygun arama, nesne birleştirme için ölçek ile konum tahmini, renk tonu uydurma, aydınlatma tahmini, gölge oluşturma ve diğer bazı detayları belirleme noktasında çoklu derin öğrenme modelleri ve milyonlarca veri noktası kullanıyor.” açıklamasında bulunuyor.

Bu sayfanın en üstündeki videoda gösterilen sistem henüz geliştirme aşamasında bulunuyor. Bu açıdan altyapının henüz ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Ancak firma bu sistem için 2023’ün sonunda çıkış gerçekleştirebilir. Çünkü altyapı hali hazırda iyi çalışıyor.

Peki Photoshop için şimdi kullanıma çıkan yeni özellikler neler? Üzerinden geçmek adına firmanın sürekli gelişen yapay zekâ sistemi sayesinde artık otomatik seçim sürecinde çıta yükseltiyor. Tek tıklama ile çalışan otomatik obje seçme aracı artık çok daha detaylı çıktılar verebiliyor. Sistem güncelleme ile objeleri birbirinden daha iyi ayırıyor ve saçları hiç olmadığı kadar iyi şekilde belirleyerek ayırabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Artık iyi seçimler için fon ile obje arasındaki farkın yüksek olmasına gereken duymayan Photoshop, bugün “akıllı filtre” altyapısında da bir adım attı. Bu aslında daha önce de gösterilen yeni yapay zekâ destekli fotoğraf filtresi, tek tuşla çok eski fotoğrafları düzeltiyor ya da başka bir deyişle restore ederek gerçekten iyi sonuçlar ortaya koyabiliyor. Eski fotoğraflara can verecek ve büyük zaman kazandıracak filtre, aktarıldığı kadarıyla oldukça hızlı çalışıyor.

Paylaşım sürecini geliştirmek adına “İnceleme için Paylaş” özelliği getirilen Photoshop, bu altyapıda yapılan çalışmaların müşterilere bir web bağlantısı olarak paylaşılmasına imkân tanıyor. Bu sistem müşteri ile tasarımcı arasındaki ortak çalışma sürecini çok kolaylaştıracak bilgisi veriliyor.

Photoshop çalışması yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş