PlayStation VR2 için ilk resmi satış açıklaması yapıldı

24 Mayıs 2023 11:37

Sadece PlayStation 5 ile uyumlu PlayStation VR2 sanal gerçeklik başlığı için ilk resmi satış açıklaması yapıldı.

Sony PlayStation VR2 ya da PSVR2, 22 Şubat tarihinde 550 dolar fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunuldu. Dikkat çeken model uzunca bir süredir Türkiye’de de elde edilebiliyor, güçlü ürün Türkiye’de ortalama 19 bin TL’ye satılıyor. Türkiye’de PS5’in kendisi için de 20 bin TL gibi bir fiyatı gözden çıkarmak gerekiyor. Bu açıdan Türkiye’de yurt dışına oranla çok daha kısıtlı bir kitleye hitap eden ürün, daha önce satış açısından genel olarak çok iyi bir başlangıç yapmadı iddiaları ile gündeme gelmişti. Resmi veriler ise yeni başlık ile ilk başlıkta elde edilen satış miktarının geride bırakıldığını gözler önüne serdi. Sony, çıkıştan sonra geçen ilk altı haftada başlıktan 600 bin adet satış yapıldığını açıkladı. Bu PS VR’ın ilk altı haftalık satışına oranla yüzde 8’lik bir artış anlamına geliyor ve firmayı memnun ediyor. Daha fazlasını ise yüksek fiyat etkiliyor. Hatta daha önce firmanın bir yöneticisi, “Büyük bir felaketten kaçınmak için fiyat indirimine ihtiyaç olduğuna inandığını” söylemişti. Sony’nin ürün için bir fiyat indirimi yapıp yapmayacağı bilinmiyor ancak VR2 şu an sadece çok bir niş kitleye hitap ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik açıdan çok iddialı bulunan ürün, bundan önce bir kutu detayı ile gündeme gelmişti. Ürün satın alındığı zaman hemen aşağıdaki videoda görebileceğiniz kutu ve kutu içeriği ile geliyor. Bu kutunun en dikkat çeken yanı ise birçok ürünün kutusundan farklı olarak uzun vadeli bir saklama amacına sahip olması. Sony, ürünün kutusunu kullanılmadığı zaman cihazın rahatlıkla saklanabilmesi için özel olarak tasarlamış.

Sony tarafından daha sonra yayımlanan aşağıdaki videoda ise başlığın içerisindeki donanımlar tek tek gözler önüne seriliyordu. Buna benzer bir videoyu başlığın uyumlu olduğu PlayStation 5 için de yayınlayan Sony, başlığı geliştiren mühendislerden birisiyle çektiği son video ile özellikle başka şirketlerdeki mühendislerin ya da genç mühendis adaylarının çok hoşuna gidecek detayları gözler önüne seriyor. Bu tarz ürünlerdeki en önemli detayın içerik yani oyun olduğunu iyi bilen Sony, bu açıdan donanım detayları paylaşırken ayrıntı vermekten çekinmiyor.

Sony PlayStation VR2 detayları yanında bu da ilginizi Çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca

Paylaş