Yeni Opel Corsa-e önemli geliştirmelerle tanıtıldı

24 Mayıs 2023 11:25

Makyajla birlikte teknik tarafta nitelikli geliştirmeler alan Opel Corsa-e, bu sayede süreci bir adım daha ileriye taşıyor.

Dakikalar önce resmi olarak duyurulan makyajlı Opel Corsa ailesinin teknik taraftaki değişimleri de özellikle elektrikli versiyon tarafında hissedilir seviyede olacak. 1,2 litrelik benzinli motorun ilk kez 48V hibrit mimarisiyle kombin edilerek entegre edildiği ürün gamının tamamen elektrikli tarafındaki geçiş ise çok daha hissedilir olacak. Bir süredir Peugeot ve Citroen ikilisinin elektrikli versiyonlarında gördüğümüz geliştirmelere paralel olan bu değişimlerle Opel Corsa-e için çok daha tatmin edici bir menzil değeri bizi bekliyor. 400 kilometre sınırını aşıldığı bu dinamiklerde motor tarafında da daha performanslı bir ünite bizi bekliyor.

Yeni Opel Corsa-e teknik özellikleri

Yenilenen Corsa-e için teknik taraftaki değişimleri anlamak adına dilerseniz ilk olarak halihazırda Türkiye’de de satılan versiyonun öne çıkan rakamlarını hatırlayalım. Makyaj öncesi dinamikleriyle 136 beygir güç ve 260 Nm tork değerlerine sahip olan model 0’dan 50’ye 2,8 saniyede çıkarken, 0’dan 100’e ise 8,1 saniyede erişebiliyor. Batarya tarafında ise 50 kWh‘lık paketiyle tek seferde 350 kilometreye kadar menzil değerinin paylaşıldığını biliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Makyajla birlikte yollara çıkacak olan Corsa-e ailesi iki farklı güç seviyesine sahip olacak. Giriş seviyesinde 136 beygirlik değer devam ederken kullanıcılar dilerler ise 156 beygirlik daha güçlü motoru da tercih edebilecek. 260 Nm’lik tork değerinin her iki versiyonda da standart olduğunu burada belirtmeden geçmeyelim. Batarya tarafına baktığımızda ise 51 kWh kapasiteli daha güncel bir paket karşımızda. Yapılan donanım ve yazılım optimizasyonuyla birlikte elektrikli Corsa’nın menzili de 350 kilometreden 402 kilometreye çıkıyor. 100 kW’a kadar hızlı şarj desteğinin de es geçilmediği altyapı 25-30 dakikalık dolumla yüzde 20’den yüzde 80 seviyesine getirilebiliyor.
Paylaş