Polestar, otomobilde Toyota CEO’sundan farklı düşünüyor

11 Ocak 2023 09:29

Volvo bağlantılı elektrikli otomobil firması Polestar, otomobil pazarının geleceği için Toyota CEO’sundan farklı düşünüyor.

Otomobil pazarı değişiyor. Birçok büyük otomobil üreticisi içten yanmalı motorları bırakarak tamamen elektrikli otomobillere odaklanıyor, geleceğin sadece burada olduğunu görüyor. Bu konuda Toyota da çalışıyor ancak şirketin CEO’su Akio Toyoda, elektrikli otomobilleri tek seçenek olarak bırakmak istemiyor. Geçtiğimiz ay bazı açıklamalarda bulunan Akio Toyoda, bu kapsamda “Otomobil dünyasındaki büyük bir kesim elektrikli araçların tek seçenek olarak gerçekten uygun olup olmadığını merak ediyor. Ancak bunun (Sadece elektrikli otomobillerin olduğu geleceğin) günümüzde bir trend olduğunu düşünüyorlar ve bu yüzden yüksek sesle konuşamıyorlar. Aslında doğru cevap halen belirsiz ve kendimizi tek bir seçenekle sınırlamamalıyız.” gibi ilginç bir söylemde bulunmuştu.

Toyoda, burada ileriye dönük olarak en iyi yolun “hibrit, plug-in hibrit, hidrojen ve tamamen elektrik” gibi farklı temellerin geliştirilmesi olduğuna inanıyordu. Polestar firmasının sürdürülebilirlik konusundaki üst düzey ismi Fredricka Klaren ise bu konuda farklı düşünüyor. Yaptığı açıklamalar kapsamında küresel ısınma konusunda zaman kaybedilmemesi gerektiğini belirten Klaren, “Bu mümkün değil. Fosil yakıtları kullanmaya devam edemeyiz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“2030’dan sonra elektrikli olmayan modellere kesinlikle yer yok” açıklamasını da yapan Klaren, çevre konusunda elektrikli araçlara odaklanılması konusunda haklı ancak küresel ısınma konusunda fark yaratmak için sadece elektrik otomobiller yeterli gelmeyecek. Bu konuda olumsuz etkileri azaltmak için elektrik üretiminden sanayi tesislerine kadar çok sayıda alanda köklü değişiklikler gerekiyor. Fakat elbette hiçbir şey yapmadan başkalarının adım atmasını beklemek de mantıklı değil. Bu açıdan Polestar mantıklı bir gelecek hedefi kapsamında sunduğu tamamen elektrikli otomobil seçeneklerini artırma çalışmasıyla doğru yolda ilerliyor.

Polestar ve Toyota odaklı açıklamalar yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş