“Porsche Crest” şu an çok ama çok daha farklı olabilirmiş

20 Temmuz 2023 09:32

“Porsche Crest” çok ama çok daha farklı olabilirmiş. Bu konuda üzerinde düşünülen bazı örnekler ortaya çıktı ve bunlar oldukça şaşırttı.

“Porsche Crest” olarak geçen Porsche amblemini sanıyoruz bilmeyen yoktur. Otomobil dünyasına çok fazla ilgi duymayanların dahi uzaktan tanıyabildiği bu ikonik amblem, yukarıda da dediğimiz gibi şu an çok daha farklı olabilirmiş. 1960’ların başında bu konuda bir değişikliğe gitmek isteyen firma, bunun için sayfanın üstünde görebileceğiniz yeni logoları test etmiş. Burada özellikle sol alttaki “maske” ya da bazılarının tabiriyle “Transformer robot kafası” çok ilginç görünüyor ve bunlardan birisine geçilmemiş olması çok doğru bir karar olarak değerlendiriliyor. Peki firma ana hatları 1948 yılında oluşturulan ünlü Crest’i tanıtılmasından yıllar sonra neden değiştirmeyi düşünmüş? Bunun arkasında teknolojik limitler nedeniyle birden fazla renk kullanımıyla ortaya çıkan üretim zorlukları ve çok renkli armanın siyah beyaz üzerinde pek göze çarpmıyor olması yer alıyormuş. Ayrıca bazı Porsche bayileri ve satış müdürleri de orijinal tasarımın bir yol otomobili için fazla yoğun olduğunu düşünüyormuş. Bu değişiklik planının tam olarak hangi gerekçe gösterilerek iptal edildiği bilinmiyor ancak Crest’in üst yönetim tarafından korunmuş olması, bugün itibarıyla otomobil tarihindeki en mantıklı adımlar arasına giriş yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Porsche, amblemini aslında geçtiğimiz aylarda yenilendi. Almanya merkezli dev burada mantıklı bir yol seçti ve tamamen yeni bir amblem hazırlamak yerine mevcut tasarımı güncelledi. Style Porsche tasarımcıları ve pazarlama departmanı bir araya gelerek ikonik logoyu modernize etti. Bu yeni amblem özelinde bir açıklama yapan “Porsche Style” Başkan Yardımcısı Michael Mauer, “Porsche spor otomobillerinin 75. yıldönümü, amblemi yeniden ele almamız için bir fırsat oldu” dedi ve yeni amblemde fark yaratan noktaların petek tarzındaki detayların ve fırçalanmış metal kısımların olduğunu belirtti. Yeni amblemde “STUTTGART” yazısını çok daha belirgin hale getiren firma, genel olarak daha sade ve açık bir tasarım çizgisini karşımıza çıkardı. Bu yeni amblemin 2023’ün sonunda araçlar üzerinde yer almaya başlayacağı aktarılıyor.

Yeni Porsche amblemi yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş