Güncellenmiş yeni Porsche amblemi görücüye çıkarıldı

01 Haziran 2023 15:35

Dünyanın en büyük otomobil firmaları arasında yer alan Porsche, bugün güncellenmiş yeni amblemi ile karşımızda yer alıyor.

Porsche amblemini sanıyoruz bilmeyen yoktur. Otomobil dünyasına çok fazla ilgi duymayanların dahi uzaktan tanıyabildiği bu ikonik amblem, bugün itibarıyla yenilendi. Almanya merkezli dev burada mantıklı bir yol seçti ve tamamen yeni bir amblem hazırlamak yerine mevcut tasarımı güncelledi. Style Porsche tasarımcıları ve pazarlama departmanı bir araya gelerek ikonik logoyu modernize etti. Bu yeni amblem özelinde bir açıklama yapan “Porsche Style” Başkan Yardımcısı Michael Mauer, “Porsche spor otomobillerinin 75. yıldönümü, amblemi yeniden ele almamız için bir fırsat oldu” dedi ve yeni amblemde fark yaratan noktaların petek tarzındaki detayların ve fırçalanmış metal kısımların olduğunu belirtti. Yeni amblemde “STUTTGART” yazısını çok daha belirgin hale getiren firma, genel olarak daha sade ve açık bir tasarım çizgisini karşımıza çıkardı. Bu yeni amblemin 2023’ün sonunda araçlar üzerinde yer almaya başlayacağı aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomobil logosu tarafında bundan önce gündemimize gelen Kia firmasının yarattığı kafa karışıklığı olmuştu. Kaçıranlar için Hyundai çatısı altında yer alan firmalardan Kia, logosunu değiştirerek güzel bir adım attı. Firmanın eski logosu gerçekten artık çağın dinamiklerine uymuyordu. Geçtiğimiz aylarda 2025 yılına kadar 11 yeni elektrikli model geliştireceğini açıklayan şirket, dönüşüm yolculuğuna yeni logo, yeni slogan ve yeni kurumsal kimlik çalışmalarıyla başlamıştı. Yapılan açıklamaya göre markanın yeni logosu, geleceğin ulaşım endüstrinde lider olma hedefini temsil ediyor. Yeni şirket logosunun tasarımı “simetri”, “ritim” ve “yükselen değer” olmak üzere üç kavrama dayanıyor. Logodaki simetri, müşterilerin ulaşım ihtiyaçlarının çevresel sorumlulukla karşılanmasını yansıtıyor. Ancak bu gelecek hamlesi tam olarak anlaşılamıyor. Çünkü çoğu kişi yeni logoyu “Kia” olarak değil “KN” olarak okuyor. Hatta bu yüzden Google’daki “KN otomobil” aramalarının inanılmaz arttığı ortaya çıktı. Firmanın yeni araçları, özellikle elektrikli modelleri iddialı tasarımlarıyla çok ses getiriyor ancak hemen hemen kimse aracın hangi firmaya ait olduğunu anlayamıyor. Gerçekten sürece hâkim olmayan bir kişinin bu logoda “Kia” yazdığını anlaması gerçekten oldukça zor görünüyor. Özellikle uzaktan bakıldığı zaman yeni logodan marka belirlemek pek olası değil.

Yeni Porsche amblemi yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş