Porsche’den geçmişi geleceğe bağlayan CarPlay hamlesi

23 Nisan 2020 19:28

Dünyanın en önemli otomobil firmaları arasında yer alan Porsche, Avrupa merkezli olarak geçmişi geleceğe bağlayan bir CarPlay adımı attı.

iPhone modellerini otomobillerin yerleşik eğlence sistemine bağlayan Apple CarPlay, artık eski model Porsche modellerine de eklenebiliyor. Yukarıda da dediğimiz gibi Avrupa merkezli olarak sürpriz bir adım atan firma, 1960’lara kadar giden efsane 911 modellerine özel olarak CarPlay‘e sahip özel radyolar hazırladı. 60’lar ve 90’lardaki 911’ler için olmak üzere iki farklı formda hazırlanan bu radyolar, araçları gerçek anlamda geleceğin teknolojisine ve imkanlarına bağlıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere halen bu eski efsaneleri kullanan binlerce insan bulunuyor. Bu kişilerin doğal olarak eski değil yeni telefonlar kullandığını çok iyi bilen Porsche, bu adımıyla birçok sürücüyü fazlasıyla sevindirecek gibi görünüyor. Bluetooth ve DAB+ desteğini de taşıyan bu radyoların, 90’lardaki 911’ler için olanında olabildiğince büyük bir ekran yer alıyor. 60’lardaki modül ise mecburen oldukça ufak yapıda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Porsche bu CarPlay adımı ile çok şaşırttı

Peki fiyatlar? Açıklandığı kadarıyla eski araçlar için hazırlanan radyolar 1.350 euro seviyesinde. Kişilerin daha yeni araçlar için vermesi gereken ücret ise 1.520 euro olarak karşımıza çıkıyor. Fiyatlar bu araçların sahipleri için çok da sorun olacak gibi görünmüyor.

İlginizi Çekebilir

Toyota’nın en yeni modelini görmüş müydünüz?

Paylaş