Resmi kayıtlara girdi: “Yakında Vivo V30 SE modeli de geliyor”

03 Nisan 2024 08:43

Kısa süre önce resmi Google Play Console kayıtlarına giriş yapan Vivo V30 SE, firmanın en yeni orta seviye oyuncusu olacak.

Vivo V30 SE Google Play Console’a giriş yaptığına göre çok yakında bulunuyor, V30 serisinde hali hazırda V30, V30 Pro ve V30 Lite modelleri de yer alıyor. Resmi kayıtlara göre selfie kamerasını bir ekran deliğine konumlandıran V30 SE, gücünü Snapdragon 4 Gen 2 işlemci ile en altta 8 GB RAM’den alıyor. 440 ppi’lık ekranının 1080×2400 piksel çözünürlükte olduğu aktarılan cihaz için, henüz başka bir teknik detay ortaya çıkmış değil. Bundan önce 5G teknolojisi üstüne Çin tarafından 5.5G teknolojisi devreye alınmış ve bu konuda Vivo’nun da bir adım atacağı gündeme gelmişti. Çin’in devlete ait telekom şirketi China Mobile, geçtiğimiz hafta 5.5G (5G-Advanced ya da 5GA olarak da geçiyor) ağını devreye almaya başladığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre China Mobile yıl sonuna kadar 300’den fazla şehri 5.5G ağıyla kapsamayı planlıyor, bu teknolojiye destek veren ilk Android telefonların ise Find X7 serisindekiler olduğu açıklanıyor. 5G’ye oranla daha yüksek hızlar getiren (10 Gbps indirme ve 1 Gbps yükleme) 5.5G’nin dünya çapında yaygınlaşması içinse önümüzde daha çok ama çok uzun yıllar bulunuyor. Bu konuyu en son gündeme getiren ise direkt olarak Çinli devlerden Vivo oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirket 5.5G desteğini, ay sonunda çıkacak bir yazılım güncellemesiyle yakın zaman önce tanıtılan katlanabilir telefonlar X Fold3, X Fold3 Pro ve X100 serisindeki cihazlar için sunacağını duyurdu. Yani teknolojiye donanımsal olarak destek veren telefonlar, 5.5G ile bağlantı konusunda daha da güçlü hale gelecekler. Peki Türkiye? Türkiye’de henüz normal 5G ağı geniş olarak açılmış değil. Halen yüzde 100 kesin bilgiler yok ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu geçtiğimiz ay katıldığı bir etkinlik kapsamında “2026 yılında muhtemelen 5G’ye geçeceğiz.” açıklamasında bulunmuştu.

Vivo V30 SE yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş