RTÜK başkanından Netflix ve Amazon Prime Video açıklaması

05 Kasım 2020 15:40

RTÜK başkanından kısa süre önce önemli bir Netflix ve Amazon Prime Video açıklaması geldi. Bu iki platform için lisans sorunu kalmadı.

RTÜK en son Spotify konusunda gündeme gelmişti. Kurum yaptığı duyuru ile Spotify’in yeni yasa doğrultusunda lisan başvurusunda bulunmadığını aktarmıştı. Hatırlarsınız kurul platforma yasal başvuru için 72 saatlik bir süre vermişti. Daha sonra ise yaptırımların yapılacağı aktarılmıştı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK, daha sonra ise Spotify’ın yasal süre içerisinde müracaatını yaptığını açıkladı. Şimdi ise Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix ve Amazon Prime Video‘nun lisans aldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, “İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK’ten lisans aldı. Hayırlı olsundedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

RTÜK, Netflix ve Amazon Prime Video için lisansı verdi. Dün ise diğer devlere büyük ceza geldi

Konu hakkında yapılan resmi açıklama şu şekildeydi: “Kamuoyunda sosyal medya yasası olarak adlandırılan 7253 sayılı kanunda yapılan değişikliklerle Türkiye’de faaliyet gösteren ve günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yabancı kaynaklı şirketlere uymaları gereken bazı kurallar bildirilmişti. Yasal sürenin sona ermesinin ardından temsilci bildiriminde bulunmayan başta Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, Youtube ve Tiktok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına 10’ar milyon lira ceza kesildi.”

İlginizi Çekebilir

WhatsApp için getirilen yeni özellikler

Paylaş