Sadece 28 saat içerisinde yaşanır hale gelen 10 katlı apartman [Video]

17 Haziran 2021 11:02

Geleneksel bir binayı yaşanır hale getirmek çok ciddi bir zaman alıyor. Ancak teknoloji gelişti. Karşınızda sadece 28 saat içerisinde yaşanır hale gelen 10 katlı apartman.

Betonarme ya da çelik konstrüksiyon bir binayı yukarıda da dediğimiz gibi yaşanır hale getirmek aylar süren bir iş. Özellikle büyük binaların inşası bazı durumlarda 1 yılı bulabiliyor.

Ancak süreci çok kısa sürede tamamlayabilenler de bulunuyor. Bu şirketlerden birisi Çin merkezli Broad Group.

Broad Group, geliştirdiği altyapı sayesinde 28 saat gibi çok kısa bir sürede 10 katlı apartmanı her açıdan yaşanır hale getirebiliyor. Peki bu nasıl yapılıyor?

Burada elbette geleneksel inşa süreci kullanılmıyor. Firma bahsettiğimiz bu binayı fabrikada hazırlanmış ve çelikten üretilmiş bloklardan meydana getiriyor.

Bu temel olarak yaşam alanını oluşturan bloklar fabrika üretilip normal tırlar yardımıyla binanın kurulacağı yere taşınıyor. Burada birden fazla büyük vinç ve ciddi sayıdaki personel yardımıyla hızlı şekilde kat çıkılmaya başlanıyor.

Akla LEGO oluşturmayı getiren bu inşa süreci, yukarıda izleyebileceğiniz hızlandırılmış videoda gerçekten etkileyici görünüyor. Broad Group firması bu sistemin depreme oldukça dayanıklı olduğunu da özellikle belirtiyor.

Bu yapı sayesinde sadece apartman değil hastane ya da farklı iş merkezleri kurabildiklerini de aktaran şirket, sürece gökdelenleri de dahil ediyor. Evet, bu şekilde 200 katlı binaların dahi mümkün olduğu aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gelecekte apartman yapmak için gerçek anlamda hiç beklenmeyecek

Gerçekten çok ilginç görünen bu inşa süreci, gelecekte çok daha sık şekilde tercih edilecek gibi görünüyor. Elbette apartmanda yaşamak öyle aşırı güzel bir şey değil.

Ancak yine de inşa sürecinin böyle kısalması, aylar süren inşaatların oluşturduğu ciddi rahatsızlığı (Ses ve kirlilik) ortadan kaldıracak olmasıyla olumlu görünüyor. Bu tarz bir sistem, iş ve işçi güvenliği için de geleneksel sistemlerden çok daha sağlıklı duruyor.

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en hızlı drone modellerinden birisiyle tanışın

Paylaş