Samsung, CES 2024’te The Link ve 3D oyuncu monitörüyle de ses getirdi

08 Ocak 2024 15:25

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, kapılarını aralayan CES 2024’te The Link ve 3D oyuncu monitörüyle de ses getirdi.

Samsung tarafından ön gösterimi yapılan The Link, henüz tam olarak detaylandırılmadı ancak ilginç bir monitör modeli oldu. Tasarımını yukarıdaki görselde görebileceğiniz ürün, direkt olarak çoklu kullanım odaklanarak hazırlanmış ve bu sayede yan yan birden fazla The Link konularak büyük bir çalışma alanı elde edilebiliyor. Ürün için, “Dünyanın en ince ve en hafif 4K 32 inç LED monitörlerinden birisi” açıklamasını yapan Samsung, monitör arasındaki bağlantıyı ekstra bir kablo kullanmadan kuruyor (Bağlantı halen tam olarak nasıl olacak netleşmiş değil), bu sayede aktarıldığı kadarıyla masalarda temiz bir görüntü elde edilebiliyor. Bu arada firma CES 2024 kapsamında bir üç boyutlu oyuncu monitörü de sergiliyor. Henüz ticari satışı yapılmayacak bu model, üstündeki iki kamera ile önündeki kişiyi takip ediyor ve böylelikle gözlüksüz 3D oyun deneyimi sunabiliyor. 2D yani normal kullanımı da mümkün olan monitör, henüz ne zaman pazara sunulacak belli olmuş değil. Hepsine ek olarak markadan Smart Monitor M80D de gelmiş durumda. Smart Monitor M70D’nin yerini alan 32-inç’lik 4K monitör, bir akıllı televizyon gibi PC’den bağımsız olarak kullanılabiliyor ve  yeni olarak HDR10 Plus desteği taşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CES 2024 kapsamında Samsung başka duyurular da yaptı. Örneğin CES’te tanıtılan yeni QD-OLED TV modeli Samsung S95D, parlama önleyici mat bir kaplama ile geliyor ve bu sayede birçok TV’den farklı olarak konumlandırılan her ortamda dikkati dağıtan yansımaları ortadan kaldırabiliyor. Parlamayı engellerken bazı rakiplerden farklı olarak görüntü kalitesini düşürmeyen şirket, S95D için en üstte 77-inç boyutunu sunuyor ve bu modelde 144 Hz yenileme hızı bulunuyor.

Yani akıcı bir oyun deneyimi için de çok güçlü bir seçenek olan QD-OLED TV, henüz net bir sayı verilmiyor ancak firmanın en parlak OLED panelini kullanıyor. Daha alttaki seçenek olan S90D’de yansıma önleyici katmana yer vermediği açıklanan Samsung, yıllardır kullanılan bağlantı ünitesi “One Connect Box” ile gelen çok ince yapıdaki yeni OLED televizyonları için henüz net fiyatlar açıklamıyor.

Samsung duyuruları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş