Samsung Galaxy S20 Ultra için eklenen yeni kamera özelliği

01 Haziran 2020 14:00

Dikkat çeken amiral gemisi Samsung Galaxy S20 Ultra için kısa süre önce kullanıcılardan kamera odaklı önemli bir şikayet gelmişti. İşte bu çözüldü.

Samsung Galaxy S20 Ultra için hatırlarsınız geçtiğimiz ay yazılımsal olarak çözülemeyecek bir otomatik netleme durumu bulunuyor denilmişti. Söylendiği kadarıyla Galaxy S20 Ultra 10 cm mesafeden daha yakına netleme yapamıyor ve bunun arkasında da yüksek megapiksel değeri nedeniyle kurulan özel altyapının olduğu aktarılıyordu. Kullanıcılar belge tarama gibi durumlarda bunun kötü olduğunu ve yazılım güncellemesiyle daha yakından netlemenin mümkün kılınmasını istiyordu. Ancak bunun yazılım güncellemesi ile çözülemeyeceğini aktarıyor. Çünkü ortada yazılımsal bir sorun ya da problem değil donanımsal bir durum ya da tercih bulunuyor denilmişti. Kişilerin cihazı daha yakından netler hale ancak ekstra lensler ile sağlayabileceği aktarılmıştı. Ancak buna rağmen firma yazılımsal bir güncelleme ile çözüm bulmayı başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy S20 Ultra için gelen yeni özellik sevindirdi

Telefona bu güncelleme ile “Close-up zoom” özelliği getirildi. Buradaki videoda görebileceğiniz üzere bu özellik ile kişiler zoom kamerayı kullanarak yakın çekim yapabilir hale geliyor. Bu sistem makro kamera kullanmadan yakın çekimi mümkün kılıyor ve kişileri “biraz daha geriye” git şeklinde yönlendiriyor. Firma 108 megapikselin barındırdığı yüksek detayı bu şekilde kullanarak birçok Galaxy S20 Ultra kullanıcısını fazlasıyla memnun etmiş durumda.

İlginizi Çekebilir

Çok pahalı Galaxy Z Flip nasıl üretiliyor?

Paylaş