Samsung Galaxy S22 Ultra’dan kamera konusunda önemli başarı

21 Mart 2022 15:00

Kısa bir süre önce Türkiye’de de satışa sunulan Samsung Galaxy S22 Ultra önemli bir başarıya imza attı. Özellikleriyle göze çarpan telefon, VCX Forum tarafından yapılan bağımsız değerlendirmede birinci sırada yer aldı.

Samsung Galaxy S22 Ultra, en yüksek puan derecesi olan 5 yıldız puanlamasına layık görüldü. Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ ve Galaxy Note 20 Ultra de değerlendirmede sınırlı sayıdaki cihazlar arasında yerini aldı. Galaxy S22 Ultra, ana (arka) kamera (73 puan) ve video (70 puan), selfie kamerası (64 puan) ve genel performans (62 puan) kalitesi alanlarında genel değerlendirme kapsamında yüksek puanlar elde etmeyi başardı.

Telefonun ana kamerası bir önceki modelde olduğu gibi 108 megapiksel çözünürlüğünde. Optik görüntü sabitleme yapabilen bu kamerada lazer otofokus sistemi bulunuyor. Bu kamerayla birlikte telefonda 10 megapiksel periskop telefoto ve 10 megapiksel telefoto kameralar yer alıyor. Periskop kamera 10 kat optik yakınlaştırmaya, telefoto kamera ise 3 kat optik yakınlaştırmaya olanak sağlıyor. Her iki kamerada da optik görüntü sabitleme özelliği mevcut. Telefonda ayrıca 12 megapiksellik ultra geniş açı kamera da bulunuyor. Galaxy S21 Ultra’da olduğu gibi S22 Ultra da 8K video kaydı gerçekleştirebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy S22 Ultra modelinin DxOMark puanı da belli olmuştu

Telefonun DxoMark sonucu da geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. DxOMark, Galaxy S22 Ultra’ya fotoğraf konusunda 134, zoom konusunda 86 ve video konusunda 114 puan vermişti. Telefonun ortalama kamera puanı ise 131. Telefon genel kamera performansıyla DxOMark’ın listesinde 15’inci sırada yer alıyor.

İlginizi çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca

Paylaş