Samsung Galaxy Smart Tag için tanıtım öncesi kilit sızıntı

14 Ocak 2021 10:30

Bu akşam tanıtılacak Samsung Galaxy Smart Tag için bunun öncesinde beklenen sızıntı gelmiş durumda. Model bu sayede iyice detaylandı.

Samsung Galaxy Smart Tag, geçtiğimiz günlerde ilk defa gerçek gövdesiyle kendisini göstermişti. Şimdi ise Roland Quandt‘tan resmi basın görselleri geldi. İki farklı renkte tasarlanan ürün, sızıntılara göre bir Galaxy SmartTag Plus sürümüne de sahip. Ancak halen bu sürümün ne tarz bir fark getirdiği bilinmiyor. Normal model ise söylendiği kadarıyla 220 mAh CR2032 piliyle tam 280 günlük pil ömrü sunuyor. Ürün görebileceğiniz üzere neredeye hiç enerji harcamıyor. Bluetooth 5.0 LE temelinde görev yapan Galaxy Smart Tag, “Galaxy Find” ağının merkezinde yer alıyor. Anlaşıldığı kadarıyla bu ürün diğer Samsung telefonları kullanarak takip edilebiliyor ve bu da gerçekten çok iyi görünüyor. Milyonlarca Galaxy telefonun tarama sürecine gizli olarak katılması takip ve konumlandırma konusunda kilit görünüyor. Avrupa’da 15 – 20 euro arasında bir fiyata satılacak 4×4 cm boyutundaki Galaxy Smart Tag, IP63 sertifikasına sahip ve plastik bir gövde ile geliyor. Çok hafif olduğu aktarılan takip aksesuarının, Android 8 üstü işletim sistemine sahip her Galaxy cihaz ile çalışacağı aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy Smart Tag sonrasında gelecek Apple AirTags için bilinenler şöyle

Aksesuar firmalarının hazırlığa başladığı ve Apple’ın iOS kodlarında “günlük eşyalarınızı bir daha asla kaybetmeyin” diyerek tanımladığı ürün, hatırlamak adına gücünü detaylarına burada yer verdiğimiz U1 çip biriminden alıyor. U1 çip biriminin en büyük getirisi ise bu takip aksesuarı için Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisi oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 11, iPhone 12 ve yeni Apple Watch modellerinde de yer alan UWB desteği, teknik olarak konum belirleme noktasında Bluetooth LE ve WiFi‘a oranla çok ama çok daha hassas çalışıyor. İç mekanda yaklaşık 5 metrelik konum belirleme sürecini 5-10 cm seviyesine çektiği belirtilen teknoloji, iki cihazlar arasındaki radyo dalgalarının transfer zamanını ölçüyor ve böylece çok hassas konum belirleme gerçekleştirebiliyor.

İlginizi Çekebilir

SpaceX, geleceğin roketi için etkileyici bir video yayımladı

Paylaş