Samsung Galaxy Z Fold 3 ile fiziksel butonlar tarih olabilir

24 Mayıs 2021 09:42

Samsung’un 2021’deki en gelişmiş katlanabilir telefon modeli olacak Samsung Galaxy Z Fold 3 için patentler üzerinden yeni bir detay çıktı.

LetsGoDigital tarafından ortaya çıkarılan patentler ve tasarımlar üzerinden Samsung Galaxy Z Fold 3 modelinin fiziksel bir buton olmadan geleceği düşünülüyor.

Firma bunun yerine dokunmatik temelli bir yan buton kullanımı tercih edecek gibi görünüyor. Burada sıkıştırma temelinde dahi özelleştirilebilir imkanların sunulacağı gelen bilgiler arasında.

Samsung’un bu kullanımı henüz yüzde 100 kesin değil ancak fiziksel butonların kaldırılması bazı kişilerin hoşuna gitmeyecektir. Aynı şekilde bunu oldukça iyi bulanlar da bulunacaktır.

Patent görsellerine göre dokunmatik kontrol temelli birçok fayda getirebilir. Örneğin yan tarafta birden fazla dokunmatik buton olabilir ya da yan tarafta ses açma kapatma basit bir yukarı / aşağı kaydırma ile yapılabiliyor.

Kişiler bir kere alıştıkları zaman böyle bir kullanımı fiziksel butonlardan daha çok sevebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Flip 3 ile önemli bir sorun da çözülüyor

Biliyorsunuz mevcut katlanabilir telefonlarda halen ekran katlanma yeri konusunda bir şikayet bulunuyor. Bu şikayetleri Samsung da alıyor.

Ancak yeni modeller ile bu şikayet ciddi şekilde ortadan kalkacak gibi görünüyor. Şirkete yönelik sağlam kaynak Ice Universe, firmanın ekran üstü katlanma yeri sorunu konusunda ciddi bir ilerleme elde ettiğini aktarıyor.

Ice Universe, yeni modellerdeki kat yerinin artık neredeyse görülemediğini aktarıyor. Samsung sorunu sonunda çözdü ve bu da kullanıcıları fazlasıyla memnun edecek.

İlginizi Çekebilir

Türkiye ihtimalli Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın

Paylaş