Samsung, Galaxy’lere özel işlemcileri için ilk detayları vermeye hazır

08 Ocak 2023 11:00

Samsung Galaxy S23 serisinde şirket sadece Snapdragon işlemci kullanacak. S23’ler Galaxy’lere özel işlemcileri için bilgi verilecek.

Üç farklı modelden oluşacak Samsung Galaxy S23 serisi, artık hemen hemen kesin olarak sadece Snapdragon 8 Gen 2 işlemci üzerine kurulacak. Hatta telefonlar Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin “yüksek frekans” değerine sahip özel bir sürümünü taşıyacak. Bu sürümde daha yüksek çekirdek hızları sunulacak, böylelikle daha yüksek performans elde edilecek. Qualcomm ile yeni seri özelinde güzel bir ortaklık kuran Samsung, bu duruma rağmen Exynos işlemci tarafını kaderine terk etmeyecek.

Geçtiğimiz ay çıkan bilgiler kapsamında aktarıldığı kadarıyla teknoloji devi Exynos yonga seti üretimini yıllarca telefonları üreten Samsung MX (Mobile eXperience) bölümünden ayrı bir kuruluş olan Samsung System LSI bölümüne yaptırdı. Son çıkan bilgilere göreyse şirket şimdi direkt olarak mobil bölüm içerisinde yeni bir yonga seti geliştirmek için özel ekip oluşturuyor. Bu departman, 2016 yılında Qualcomm’dan Samsung’a katılan başkan yardımcısı Choi Won-joon tarafından yönetilecek, yeni Exynos (İsim farklı da olabilir) işlemciler yüksek ihtimalle daha güçlü ve optimize olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşte bu yeni nesil işlemciler hakkındaki ilk bilgilerin 1 Şubat tarihli Samsung Galaxy S23 etkinliği kapsamında verileceği aktarıldı. Samsung’a yakın en sağlam kaynaklardan Ice Universe, bu konuda “TM Roh, Galaxy S23 lansman etkinliğinde Galaxy’lere özel işlemci hakkındaki en son bilgileri açıklayacak.” paylaşımını yaptı. Şimdilik bu işlemciler hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor çünkü Samsung’un birçok temeli yeniden kurmaya başladığı tahmin ediliyor. Bu işlemcilerin GPU birimi için daha önce de yaptığı gibi AMD ile çalışması olası olan Samsung, bu Galaxy’lere özel işlemcilerde “Exynos” adını kullanmayabilir. Exynos çok iyi bilinmediği için bu işlemciler için yeni bir isim seçilebilir. Bu firma için çok mantıklı bir pazarlama adımı olacaktır.

Samsung işlemci detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş