Afganistan merkezli yerel otomobil Mada 9 için yeni video geldi

08 Ocak 2023 10:47

Taliban yönetimi altında yer alan Afganistan, yerel süper otomobil modeli Mada 9 ile geçtiğimiz hafta çok ses getirmişti.

Afganistan merkezli Mada 9 için halen elimizde çok fazla bir detay yer almıyor. Ancak bu aracın bir bilgisayar tasarımı olmadığını kesin olarak belirtmek gerekiyor. Gösterim amacıyla gerçekten üretilen araç, burada izleyebileceğiniz videoda da görebileceğiniz üzere Toyota imzalı bir dört silindir motor üzerine kuruluyor. Şu aşamada seri üretime alınmayacak gibi görünen iki kişilik spor otomobilin arkasında ENTOP şirketi yer alıyor. Bu şirketin kurucusu Muhammad Raza Ahmadi, geçtiğimiz hafta Mada 9’un Afganistan Bilişim Bakanlığı ve Afganistan İnovasyon Merkezi’nin desteğiyle Afganistan Navavari Teknik ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde beş yıldır geliştirildiğini duyurmuştu. 

Bilgisayar ortamında hazırlanıp bir gün üretiriz şekilde tüketici kandırmaya yönelik bir araç olmayan Mada 9, bir hayal / bilgisayar ürünü değil ancak açık olarak yakın zamanda az sayıda da olsa seri üretime alınacak ve zenginlere pazarlanacak bir otomobil modeli konumunda bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ülkenin mevcut durumu göz önüne alındığı zaman sadece bir gelecek hayali olan ENTOP, şu aşamada kurucusu, şirketi ve çalışanları için küresel anlamda ses getiren önemli bir reklam objesi oluyor. Özellikle YouTube üzerinde öne çıkarılan otomobil, tasarımsal olarak beğeniliyor ve bu konuda güzel bir işe imza atıldığı kabul ediliyor.

Mada 9 için çıkan son video. Bu videonun sonunda araç ile lastik yakılıyor:

Araç için yayınlanan bazı diğer videolar:

Araç için yayınlanan bu videolarda gövde üretimi karşımıza çıkıyor. Aracın gövdesi gerçekten dikkat çekici görünüyor.

Mada 9 için yayınlanan diğer kanallarındaki bazı videolar:

Afganistan imzalı Mada 9 yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers

Paylaş