Samsung, gelecek için bu ekranları hazırlıyor [Video]

14 Ağustos 2022 21:11

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, K-Display 2022 kapsamında geleceğe yönelik önemli ekran teknolojileri bir kez daha gösterdi.

Samsung’un direkt olarak ekran teknoloji üzerine odaklanan alt firması Samsung Display, “K-Display 2022″ kapsamında çok sayıda henüz kullanıma çıkmayan ekranın gösterimini yaptı. “Flex” adı altında farklı versiyonlara sahip bu ekranları yukarıda izleyebileceğiniz tanıtım videosunda gözler önüne seren firma, bu video ile bir kez daha gelecekte pazar sunulacak mobil cihazların nasıl olacağının güçlü bir sinyalini verdi. Samsung’dan daha önce bu ekranlar özelinde bazı reklam filmleri yayınlanmıştı. Firmanın hazırladığı ekranlar arasında tek ya da iki noktadan katlanabilir modeller yanında dikey ya da yatay olarak uzayabilen cihazlar yer alıyor. Gelecekte devasa ekranları hiç olmadığı kadar taşınabilir hale getirecek Samsung, yeni ekranlarıyla gözleri koruyor ve her modelde yüksek gün ışığı altında görülebilirlik hedefliyor.

Bu arada Samsung Display sadece mobil cihazlara odaklanmıyor. Örneğin firmanın dizüstü tarafı için de planları bulunuyor. 240 Hz yenileme hızına sahip QHD bir 15 inç OLED panel geliştiren ve bunu ilk olarak detaylarına burada yer verdiğimiz Razer Blade 15’e koyan firma, otomobiller için de OLED ekranlar geliştiriyor. Firmanın otomobil için tasarladığı bu ekranlar 7 inç, 12,3 inç ve 15,7 inç boyutlarında karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirket elbette TV tarafını da unutmuyor. QD-OLED teknolojisiyle yeni LCD televizyonlarındaki kaliteyi daha da yukarıya taşıyan şirket, biliyorsunuz artık OLED televizyon pazarında da yer alıyor. Bu konuda geç kalan Samsung Display, pazara iPhone’lar ve kendi telefonları başta olmak üzere çok sayıda mobil panel ve LCD monitör paneli de sağlıyor. Firma LCD tarafını yavaş yavaş sona erdiriyor.

-Samsung tarafından daha önce gelen ekran odaklı tanıtım videosu-

Samsung planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş