Samsung gibi; OPPO Find X5 Pro için çift işlemcili çıkış yapılacak

18 Şubat 2022 15:04

Üç farklı üyeden oluşan OPPO Find X5 ailesi çok yakında geliyor. Bu modellerin en üstünde ise OPPO Find X5 Pro yer alıyor.

Çin merkezli teknoloji devlerinden OPPO, dün yaptığı resmi paylaşım ile Find X5 Lite, Find X5 ve Find X5 Pro modellerinin 24 Şubat tarihinde tanıtılacağını duyurdu. Detaylarına burada ve burada yer verdiğimiz OPPO’nun yeni Find X5 serisinin üyeleri için bugün sürpriz bir detay gündeme geldi. Resmi poster paylaşımlarına göre en üstteki seçenek OPPO Find X5 Pro için beklenmedik bir “çift işlemcili” çıkış olacak.

Buna göre Find X5 Pro hem MediaTek imzalı Dimensity 9000 hem de Qualcomm imzalı Snapdragon 8 Gen 1 işlemciler üzerine kurulacak. Dimensity 9000 işlemcili Find X5 Pro’yu “Dimensity Edition” adı altında satacak firma, hangi modeli hangi pazarda satacak henüz belli değil. Henüz pazarda Dimensity 9000 işlemcili bir telefon bulunmuyor bu açıdan Find X5 Pro Dimensity Edition merak uyandırıyor.

Biliyorsunuz amiral gemisi seviyesinde bunu yapan bir diğer büyük isim ise Samsung. Firma uzun süredir Galaxy S serisi amiral gemisi telefonlarını farklı pazarlarda farklı işlemciler ile satışa sunuyor. Genelde Türkiye’ye Exynos işlemcileri getiren Samsung, bu yıl Galaxy S22 serisiyle bir sürpriz yaptı ve Türkiye’ye Snapdragon 8 Gen 1 sürümleri getirdi.

BBK şirketlerinden OPPO resmi olarak Türkiye’de olduğundan, ürünleri her zaman Türkiye satış ihtimali taşıyor. OPPO Find X5 ailesi için Türkiye satış beklentisi düşük ancak yeni akıllı saat, tablet ve kablosuz kulaklık Türkiye’ye gelecektir.

OPPO Find X5 Pro öncesinde geleceğin robotlarını dans ederken izleyin:

Paylaş