Samsung imzalı “XR” başlığın prototipi görüntülendi

15 Ağustos 2023 09:02

Güney kore merkezli teknoloji devi Samsung, bir XR başlık modeli geliştiriyor ve bu ürün bugün bir kez daha karşımızda yer alıyor.

Samsung, son yıllarda AR ve VR tarafında hiç öne çıkmıyor ancak bu ileride değişecek. Dev isim sanal, karma ve artırılmış gerçeklik temellerini tek potada eritecek bir “genişletilmiş gerçeklik / Extended Reality (XR)” başlığı geliştiriyor ve bugün bu ürünün geliştirme çalışmalarında kullanılan prototip hali sızdırılmış durumda. Sizin de görebileceğiniz üzere şu an çok basit görünen yani pazara buna benzer bir gövde ile çıkarılması pek beklenmeyen model, dışında takip odaklı dört farklı kamera taşıyor, AR için iki farklı renkli aktarım sunan kameraya sahip ve aynı zamanda ortam algılama odağında bir derinlik sensörünü de beraberinde getiriyor. OLED ekranlar üzerine kurulduğu belirtilen başlık, gücünü şu an için pek güzel bir haber olmayan Samsung imzalı Exynos 2200 işlemciden alıyor. Halen çok fazla detayın olmadığı bu ürün, geçtiğimiz ay aktarıldığı kadarıyla WWDC23’te tanıtılan Apple Vision Pro’dan oldukça etkilendi. Samsung’un ürünün tasarımını Apple’ın çözümü sonrasında değiştirme kararı aldığı, bu yüzden ürünün en az iki çeyrek ileriye atıldığı söylendi. Kaynaklara göre XR başlık modeli başlangıçta Şubat 2024 için planlanmıştı, ancak şu an 2024 ortalarında veya daha sonra piyasaya sürülecek gibi duruyor. Biliyorsunuz Apple Vision Pro da ancak 2024’ün başında pazara çıkacak ve başta sadece ABD’de 3.499 dolardan satılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung’un Vision Pro rakibi daha önce netleştirildiği üzere direkt olarak Google desteğiyle geliştiriliyor. Son dönemde birçok ortaklık kuran ikili, yapılan sızıntılara göre Google önderliğinde VR dünyasına özel geliştirilen bir Android versiyonu hazırlıyor. Google ile ortak çalışmalarına çok hız veren Samsung, hazırladığı başlığa gücünü bir Qualcomm imzalı işlemci ile verecek gibi görünüyor. Samsung’un böyle bir ürün ile gerçekten çok geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşma şansı bulunuyor, bu konuda sessiz kalınmasının ardından iddialı ve nispeten uygun fiyatlı bir seçeneğin çıkması olası duruyor.

Samsung “genişletilmiş gerçeklik” başlığı yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş