Samsung, kulaklıkta “fasulye” tasarımını bırakıyor

17 Nisan 2023 11:24

Samsung, kulaklıkta “fasulye” tasarımını bırakıyor. Buna göre Galaxy Buds Live2 gelmeyecek ancak Galaxy Buds3 yolda.

Samsung Galaxy Buds Live kablosuz kulaklık modeli, tanıtıldığında fasulyeyi andıran yukarıdaki tasarımıyla çok ses getirmişti. İşte bu teknoloji dünyasında gerçekten çok garip karşılanan tasarım, gelen yeni bilgilere göre geleceğe taşınmayacak. Teknoloji devinin bu tasarımı kullanmayı bırakacağı, bu bağlamda bir Galaxy Buds Live2 tanıtmayacağı iddia ediliyor. Bu tasarımdan iyi geri dönüşler almamış gibi görünen şirket, elbette başka kablosuz kulaklık modelleri üzerinde çalışıyor, bunlar arasında Samsung Galaxy Buds 3 yer alıyor. Maalesef bu yeni kablosuz kulaklık modelinin halen ne tarz yenilikler taşıdığı bilinmiyor. Bu arada bu kablosuz kulaklık yanında, son detaylarına burada yer verdiğimiz Galaxy Tab S9 “Android tablet” ailesi de yolda bulunuyor. Aynı zamanda ortaya çıkan en son detaylarına burada yer verdiğimiz Galaxy Watch6 akıllı saat ailesi de Samsung’un yolda olan yeni ürünleri arasında dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hepsinin üstüne Samsung Galaxy SmartTag 2 de yolda bulunuyor. Apple AirTag benzeri takip aksesuarının yenisi, aktarıldığı kadarıyla yerini alacağı ilk sürüme oranla daha fazla bağlantı menzili sunacak, bu sayede daha rahat bulunabilecek ve gizli takipleri engellemek adına önemli bir güvenlik özelliği taşıyacak. Daha kararlı çalışacağı ve pil ömrünün artırılacağı da aktarılan ürün, “SmartThings Find” temelinde görev yapacak. Bu Apple’ın “Bul” ağına benzeyen teknolojiyi firma kendisi şöyle açıklıyor: “SmartThings Find, Samsung Galaxy kullanıcılarının akıllı telefonlar, tabletler, saatler ve kulaklıklar dahil olmak üzere kayıp cihazlarının bulunmasını sağlıyor.

Hizmet sayesinde Galaxy SmartTag veya SmartTag+ cihazı takılı cüzdanlar gibi kişisel eşyalara ek olarak arabanıza motosikletinize kadar, kayıtlı Samsung Galaxy cihazları hızlı bir şekilde bulunabiliyor. SmartThings Find hizmeti, kullanıcıların eşyalarını bulmak için Bluetooth Düşük Enerji (BLE) ve ultra geniş bant (UWB) teknolojisinden yararlanıyor. Bu sayede, kullanıcıların akıllı telefonlarının kapsama alanı dışında yer alan cihazlar, 200 milyon cihazın bağlı olduğu bağlantı ağı ve diğer Samsung Galaxy kullanıcılarının yardımıyla bulunabiliyor. SmartThings Find hizmeti, aynı zamanda bildirim izni verildiğinde kullanıcıların evde unuttukları cihazları da hatırlatabiliyor.”

Samsung haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı

Paylaş