Samsung, parmak izi ile giriş güvenliğine çağ atlatacak

03 Aralık 2022 11:00

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, yeni nesil ürünler yanında teknolojiler üzerinde de aktif olarak çalışmayı sürdürüyor.

Samsung, 2025 yılında parmak izi ile giriş güvenliğini tam 2,5 milyar kat artıracaklarını belirtiyor. Firma düzenlediği bir etkinlik kapsamında “hepsi bir arada parmak izi algılama teknolojisi” üzerinde çalıştığını duyurdu. Yeni nesil OLED ekranlar için geliştirilen bu teknoloji, birden fazla parmak izini okuma yeteneğine sahip olacak. Böylelikle örneğin bir akıllı telefonun ya da tabletin kilidini açmak için ekrana üç farklı parmak konumlandırılabilecek. Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre giriş sürecinde tek bir parmak yerine aynı anda üç farklı parmak kullanmak, 2,5×10^9 (2.500.000.000) daha yüksek biyometrik güvenlik sağlıyor.

Samsung, bu üç parmak algılama altyapısı için tüm ekranın kullanılabileceğini de belirtiyor. Bu gerçekten güzel çünkü biliyorsunuz günümüzde ekrana entegre parmak izi sensörleri sadece belirlenen bir konumda çalışıyor. Yeni nesil OLED ekranlar (OLED 2.0 olarak geçiyor) bunu değiştirecek, tüm ekran büyük bir parmak izi okuyucu olacak. Bu elbette büyük bir kullanım kolaylığı getirecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung bundan önce patenti alınan bir dizüstü ile ses getirmişti. Bu patentte karşımıza katlanabilir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar modeli çıktı. Akla ilk aşamada Asus’un ZenBook Pro Duo’sunu getiren ve pazardaki katlanabilir ekranlı diğer modellerden farklı olarak yerleşik bir klavye barındıran patenti alınan tasarım, ekranı klavyenin yan tarafına doğru uzatıyor. Bu bölüm istenirse bir “trackpad” olarak kullanılabilecek gibi görünüyor. Elbette tamamen dokunmatik ekran ile planlanan bu ürün, 2023 yılında ya da 2024 yılında gerçek bir dizüstü olarak karşımıza çıkarılabilir.

Samsung planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş