Samsung, saydam ekranlı akıllı telefon mu geliştiriyor?

20 Aralık 2020 13:04

Samsung 2021’de toplam dört farklı katlanabilir telefon tanıtacak. Ancak firma başka planlar içerisinde de bulunuyor. Bunlardan iki tanesi daha ortaya çıktı.

2021’de Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 2 yanında gelecek diğer iki modelin Galaxy Z Fold Lite ve Galaxy Z Flip Lite olabileceği aktarılıyor. Katlanabilir taraftaki seçeneklerini ciddi şekilde artıracak firma, bir kaynağa göre saydam ekranlı bir akıllı telefon modeli de geliştiriyor. Bu modelin bir ticari ürün mü yoksa bir teknoloji gösterimi mi olduğu henüz bilinmiyor. Ancak bilim kurgu içeriklerinde sık sık karşımıza çıkan saydam ekranlı mobil cihazlar uzak geleceğin bir parçası değil gibi görünüyor. Samsung’un daha önce bu konuda aldığı bir patent de bulunuyor. Biliyorsunuz şu an Xiaomi imzalı saydam ekranlı bir televizyon dahi satılıyor. Bu arada Samsung’un üç noktadan katlanan ekrana sahip bir tablet üzerinde çalıştığı da gelen bilgiler arasında. Firma üç noktadan katlanan cihazlar için uzun zamandır patentler alıyor ve olası adıyla “Galaxy Tab Fold” 2021’de görücüye çıkacak gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şovun yıldızı olacak Samsung Galaxy Z Fold 3 için neler biliyoruz?

1.999 dolarlık bir satış fiyatına sahip olacak Galaxy Z Fold 3, en son ortaya çıktığı kadarıyla dışında 4 inç bir ekran taşıyacak. Galaxy Fold’a 4.6 inç dış ekran koyan ve bu konuda çok büyük eleştiriler alan Samsung, hatırlarsınız bunu 6.2 inç dış ekrana sahip Galaxy Z Fold 2 ile çözmüştü. Bu açıdan firmanın yeni modelde ileriye değil geriye gitmesi halen oldukça garip görünüyor.

Tasarımsal olarak Galaxy Z Fold 2 ile aynı yapıyı koruyacağı düşünülen telefon, Kore merkezli kaynaklara göre ekran altı kameraya sahip ilk Samsung modeli de olacak. Pazara ekran altı kamera ile çıkan ilk normal telefon olmayacak Galaxy Z Fold 3, buna karşın katlanabilir tarafta bu “ilk ünvanını” üzerine alacak. Model gücünü ise kesin olarak Snapdragon 888 / Exynos 2100 işlemcilerden alacak.

Görsel Kaynak: LetsGoDigital

İlginizi Çekebilir

WhatsApp için çıkan yeni özellikler

Paylaş