Samsung’un ikinci çeyrekten beklediği gelir dudak uçuklatıyor

07 Temmuz 2021 13:59

Samsung, 2021 yılının ikinci çeyreğine ait tahminlerini paylaştı. Nisan-Haziran arasını kapsayan ikinci çeyrek beklentisine göre şirket, 63 trilyon Kore wonu (yaklaşık 55 milyar dolar) gelir ve 12,5 trilyon Kore wonu (yaklaşık 11 milyar dolar) kar elde edecek.

2020’nin ikinci çeyreğine kıyasla gelirde yüzde 19 oranında, işletme karında ise yüzde 53 oranında bir artışın yaşanması bekleniyor. Paylaşılan rakamların şirketin kazanç kılavuzu olduğunu ve gerçek rakamların bu ay içinde yayınlanacağını belirtelim. 2020 yılının ikinci çeyreğine bakıldığında şirket tüm dünyada yaşanan pandemi sebebiyle satışlarında yüzde 7,4’lük bir düşüşün yaşandığını kamuoyuna bildirmişti. Bu yılın ilk çeyreğinde çip ve diğer bileşenlerin üretimindeki sorunlar sebebiyle Samsung’un mobil birimden elde ettiği gelirin ve karın düşmesi bekleniyor. Böyle bir sorun yaşanmasaydı Samsung’un diğer markalardan daha fazla akıllı telefon ve televizyon sattığı da belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung yarı iletken pazarındaki iddiasını sürdürüyor

Dünyanın en büyük bellek yonga üreticisi olan Samsung, bulut bilişim, veri merkezi ve kişisel bilgi işlem sektörlerindeki talebin artmasıyla satışlarda güçlü bir sıçrama bekliyor. Şirketin diğer tüm şirketlerden daha fazla bellek yongası sattığından da söz ediliyor. IDC’nin geçtiğimiz mayıs ayında paylaştığı verilerde dünya genelinde yarı iletken gelirinin 2020 yılında yüzde 10,8 oranında arttığı ve pazarın bu yıl yüzde 12,5 oranında daha da artacağı belirtilmişti.

İlginizi Çekebilir

Renk değiştirebilen telefon prototipi

Paylaş