Sevilmeyen YouTube tasarımı yine geriye döndü

23 Mayıs 2024 11:04

Alanın lideri olmayan devam eden YouTube için bir süredir yeni web arayüzü test ediliyordu. İşte bu tasarım bugün yine gündemde.

YouTube için kısa süre önceye kadar aktif olarak test edilen yeni web arayüzünde, video başlığı, video açıklaması ve yorumlar gibi kilit içerikler videoların altından sağ tarafına taşınıyor, videoların altında ise direkt olarak tavsiye videolar karşımıza çıkıyordu. Bazı kullanıcılara açılan ve yukarıda da dediğimiz gibi iyi geri dönüşler almayan yeni arayüz, videolar tam ekran yapıldığı zaman tüm içeriği alt tarafta bir araya getiriyordu. Yeni video keşfine odaklanıldığı düşünülen bu tasarım için daha önce, “Yakında herkes için aktif edilebilir ya da eleştiriler nedeniyle çıkmadan önce tamamen rafa kaldırılabilir” demiştik. Daha sonra ikinci kısım gerçek oldu diye düşünmeye başlamıştık çünkü tasarım birçok kişide eskiye çevrilmişti. YouTube’un bu tasarımı güncelleyip tekrardan karşımıza getirme ihtimali elbette vardı ve bugün öyle de oldu. Firma yeni tasarımı ufak dokunuşlar ile bugün tekrardan bazı kişilerde test etmeye başladı. Bu tasarımı ileride herkese açacak gibi görünen şirket, genel görüş olumsuz olmasına rağmen kendi seçtiği test kitlesinden olumlu geri dönüşler alıyor olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Platform bundan önce TV odaklı bir adım atılmıştı. Kaçıranlar için geçtiğimiz ay ABD’deki bazı YouTube Premium kullanıcıları arasında yeni bir özellik test edilmeye başlanmıştı. Bu özellik direkt olarak video geçirme ya da ilerletme tarafına odaklanıyordu. Geliştirilen yeni altyapı aktarıldığı kadarıyla izleyicilerin tam olarak ulaşmak istedikleri video bölümlerini eski izleme alışkanlıkları ve yapay zekadan yardım alarak belirliyor, kişilere bu sayede zaman kazandırıyor. Yani bu özellik açtığınız videonun tam olarak ulaşmak istediğiniz bölümünü sizin yerinize otomatik olarak belirliyor, “Sen büyük ihtimalle burayı izlemek istersin” tarzında bölüm önerileri veriyor.

YouTube haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş