Google Şifre Yöneticisi için aile odaklı parola paylaşım özelliği geldi

23 Mayıs 2024 10:32

Google Şifre Yöneticisi için aile odaklı parola paylaşım özelliğiyle güncellendi. Bu altyapı çok uzun zamandır bekleniyordu.

Google Şifre Yöneticisi kullanıcıları artık aile grubu içerisinde yer alan kişilere kolaylıkla parola/şifre paylaşabiliyor. Bu konuda bir paylaşım yapan Google, “Yeni özellik sayesinde artık şifrelerinizi aile grubunuzla güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bir şifreyi paylaştığınızda, aile üyeleri Google şifre yöneticilerinde kullanılmaya hazır bir kopya bulacaklar.” açıklamasını geçiyor. Google tarafından “Şifrelerinizi güvenli bir şekilde kaydeder ve daha hızlı oturum açmanıza yardımcı olur.” şeklinde tanımlanan Şifre Yöneticisi, bundan önce yapılan güncelleme sonrasında Chrome tarayıcı içerisinde kendisine özel bir sayfaya kavuşmuştu. Bu sayede kayıtlı parolalar / şifreler eskiye nazaran biraz daha kolay şekilde yönetilebilir hale getirilmişti. Buna ek olarak Şifre Yöneticisi için Windows ya da Mac bilgisayarlarda masaüstü kısayolu da oluşturulabilir hale gelmişti. Hızlı erişim için atılan bu adım güzel karşılanırken, sisteme “.csv” dosyaları için yükleme desteği eklenmişti. Böylelikle diğer şifre yöneticilerindeki veriler topluca Google’ın çözümüne aktarılabiliyor. iOS tarafında güvenlik riskli oluşturan parolaları otomatik olarak tarayarak uyarılarda bulunan Şifre Yöneticisi, bir süredir parolaların yanına farklı ihtiyaçlar / bilgiler için notlar düşülmesine de izin veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Şifre Yöneticisi yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş