Singer, “934/5” ilhamlı bir göz alıcı Porsche 911 hazırladı

28 Haziran 2023 11:09

Porsche modelleri üzerinde yaptığı projeler ile ses getiren Singer, bu sefer “934/5” ilhamlı bir göz alıcı Porsche 911 modeli ile karşımızda.

Otomobil dünyasının yakından tanıdığı Singer firması gündemimize ilk defa gelmiyor. Örneğin 2021’de sizlere firmanın “All-Terrain Competition Study” modelini tanıtmıştık. Bu araç ismindeki “All-Terrain” takısından ve burada görebileceğiniz tasarımından anlayabileceğiniz üzere her yol şartında gidebilmesi için tasarlanmış bir seçenekti. Spesifik olarak ralliye özel modifiye edilen 911, oldukça kışkırtıcı ve dikkat çekici görünüyordu. Ralli konusunda uzman isim Richard Tuthill imzasını taşıdığı da aktarılan bu araç sonrasında bugün”934/5” ilhamlı bir göz alıcı Porsche 911 modeli “DLS Turbo” ses getirdi. İki farklı versiyonu olan bu araç için temel motto, “Eski 911’lerin daha da eski 911’ler gibi görünmesini sağlamak ancak yenileri gibi sürülmesini mümkün kılmak” oluyor. Özellikle turuncu versiyonu bir yarış aracı gibi görünen çünkü ilham alındığı model bir yarış aracı olan DLS Turbo, turuncu renkli “Pist” versiyonunda yer alan devasa rüzgarlık ile kışkırtıyor, bu versiyon bizce gerçekten çok etkileyici duran devasa jantlar üzerinde oturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sokak versiyonu biraz daha normal bir çizgide olan araç, sürpriz olmayacağı üzere çok yüksek performans getiriyor. DLS Turbo için hazırlanan her iki versiyon da 700 beygir güç üreten 3.8-litre çift-turbo motoru merkeze alıyor. 9 bin devir üstüne çıkabilen bu ünitenin gücü arka aksa altı ileri manuel vites ile gönderiliyor. Michelin Pilot Sport Cup 2 ya da Pilot Sport Cup 2 R lastikler ile donatılabilen modellerin iç tasarımları da retro çizgide harika görünüyor, karbon fiber parçalar ile sürücüyü saran koltuklar dikkatlerden kaçmıyor. Devasa ekranların kirletmediği kokpit alanları, direkt olarak aracın rengine uyum sağlıyor. DLS Turbo için fiyat verilmiyor ancak milyon dolarlık tahminler yapılıyor.

Singer ve yeni Porsche 911 modelleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş