Sıra dışı bir ön cam temizleme yöntemi: Yedek lastik!

22 Ocak 2019 20:45

Yağmurlu veya tozlu bir günde otomobilinizin ön camının kirlenmesi kaçınılmaz. Günümüzde bu durumdan kurtulmak oldukça kolay. Peki geçmişte bir yedek lastik ile ön cam nasıl temizleniyordu?

İnsanlar her alanda olduğu gibi otomotiv sektoründe de çılgın ve oldukça verimli fikirler üretiyorlar. Günümüzde su veya benzeleri temizleme gereçleri ile ön cama püskürtme yapıyor ve temizliyoruz. Püskürtülen suyu sileceklerimiz yardımı ile temizliyor ve temiz camlara kavuşuyoruz. Fakat 1960’lı yıllarda böyle bir teknoloji üreticiler için oldukça lüks bir tercihti. Volkswagen de bu durumla karşı karşıya kalan markalar arasındaydı. Volkswagen mühendisleri bu durumu yaratıcı bir fikir ile çözmeye çalıştı. Arkadan motorlu olan Beetle modelinin yedek lastiği genelde ön kısımda yani ön camın altında bulunuyordu. Mühendisler bu yedek lastiğin olduğu yere elle kontrol edilebilen bir su pompası taktı. Ama bu çok sıkıcı ve klasikti. Bunun yerine zaten sahip oldukları başka bir şeyi kullandılar: yedek lastik!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çözüm basit

Ön cam yıkayıcıları, yedek lastiğin hava basıncını kullanarak çalışıyordu. Bu otomobil dünyasının en zekice fikirlerinden biri olmuştu. Çünkü yedek lastikler ömrünün yüzde 99’u bagajınızda yer almaktan başka bir şey yapmıyordu. Volkswagen, yedek lastiğe bir işlev kazandırarak ön camınızı tamamen ücretsiz olarak temizlemenizi sağladı.

İlginizi çekebilir

Ailenin en küçük üyesi Volkswagen T-Cross ve öne çıkan özellikleri

Paylaş