Şirketin Leica kameralı ilk modelleri Xiaomi 12S ve 12S Pro olabilir

25 Mayıs 2022 11:45

Xiaomi ve Leica arasında kurulan ortaklığın ilk meyvesi, tahmin edildiği gibi Xiaomi 12 Ultra değil Xiaomi 12S ve 12S Pro olabilir.

Tüm detaylarına direkt olarak buradan ulaşabileceğiniz dikkat çekici özelliklere sahip Xiaomi 12 serisi, normalde 12X, 12 ve 12 Pro modellerinden oluşuyor. Bu modellerin üstüne uzun zamandır bir 12 Ultra’nın gelmesi bekleniyor hatta bu telefonun Xiaomi ve Leica arasında kurulan ortaklığı ilk meyvesi olacağı söyleniyordu. Ancak bugün arkasında Leica açık olarak logosu bulunan Xiaomi 12S ortaya çıktı. 12S Pro ile beraber çok yakında tanıtılacağı iddia edilen telefon, arkasında üçlü bir kamera sistemi taşıyor. Gücünü yeni tanıtılan Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciden alması beklenen telefon, temmuz ayında lanse edilecekse yakında birçok farklı poster paylaşımının merkezinde kalabilir. Bu arada Xiaomi, “12S, 12S Pro ve 12 Ultra” merkezli üçlü bir çıkış da yapabilir.

Xiaomi ve Leica ortaklığı hakkında Xiaomi Group Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun, “Sektörün önde gelen şirketleri olarak fikirler ve hedefler konusunda hemfikir olduğumuzu gördük. Her iki şirket de elde edilen başarıları ve sektöre olan katkıları takdir ediyor. Bu iş birliği, Xiaomi’nin fotoğrafçılık stratejilerinin güçlenmesine büyük katkıda bulunacak. Optik tasarımdan, estetik yönelimlerin ayarlanmasına kadar uzanan bu iş birliği sırasında her iki şirketin yenilikçi teknolojileri, ürün felsefeleri ve görsel tercihleri benzeri görülmemiş bir şekilde örtüştü ve kaynaştı” dedi.

Konu hakkında konuşan Leica Camera AG CEO’su Matthias Harsch ise, “Xiaomi ile uzun vadeli stratejik iş birliğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Premium markaları ile dünya genelinde haklı bir üne sahip olan Leica ve Xiaomi, müşterilerini fotoğrafçılık açısından yeni bir döneme taşıma hedefine ulaşmak için çok önemli bir iş birliğine imza attı. Ortaklaşa geliştirdiğimiz amiral gemisi yeni akıllı telefonun her iki şirketin nasıl bir ilerleme kaydettiğini gözler önüne sereceğine inanıyoruz. Kullanıcılara olağanüstü görüntü kalitesi, klasik Leica estetiği ve sınırsız yaratıcılık sunacağız aynı zamanda mobil fotoğrafçılık alanında da çığır açacağız” demişti.

Xiaomi 12 Ultra yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş