ZEISS kameralı Vivo X80 serisi yakında Türkiye’de satışa çıkabilir

25 Mayıs 2022 11:38

ZEISS kameralı Vivo X80 serisi yakında Türkiye’de satışa çıkabilir. Vivo Türkiye’den bu konuda bir işaret gelmiş durumda.

Dün Xiaomi ve Leica telefon kameraları odağında ortaklık kurduklarını duyurdu. Buna benzer bir ortaklığı bir diğer Çin merkezli telefon üreticisi Vivo da ZEISS ile yürütüyor. Bu ortaklığı son meyvesi olan üst seviye amiral gemileri Vivo X80 ve X80 Pro, Vivo Türkiye tarafından bugün geçilen basın bültenini yanlış yorumlamıyorsak (Türkiye’de sadece X80 de gelebilir) yakında Türkiye’de de satılacak. Telefonlar için firma şunları aktarıyor: “X80 ve X80 Pro’yu içeren yeni vivo X80 serisi, benzersiz mobil fotoğrafçılık deneyiminin ötesine geçen ileri teknolojisi ilk kez ZEISS iş birliği kapsamında sinematik tarzda video modları sunuyor. vivo X80 serisi ile üstün bir amiral gemisi performansının yanı sıra, teknolojik yenilikleri ile de fotoğrafçılık ve videografi dünyasında mükemmel kullanıcı deneyiminin aralıksız arayışını göstermeye devam ediyor. Gece gökyüzünün derin doğasından ilham alınarak tasarlanan Kozmik Siyah ve denizin rengiyle şehir hayatının koşturmacasından uzak, rahatlama ve neşe duygularına hitap eden Kentsel Mavi renkleri X80 farklı iki renk seçeneği ile satışa sunuluyor.

Vivo Türkiye, telefonların en çok fark yarattıkları kamera tarafında ise şunları aktarıyor: “X serisinde alışagelmiş güçlü kamera seti X80’de de kullanıcılarına sunuluyor. 32 MP’lik ön kamerasına arka tarafta bulunan 50 MP ultra algılama sensörüne sahip ana kamera, 12 MP’lik portre kamera ve 12 MP’lik geniş açı kamerası eşlik ediyor. 50 MP’lik ultra algılamalı ana kamerası çekilen fotoğrafların en ince ayrıntısına kadar yakalarken karanlık veya düşük ışık koşullarındaki kamera performansını arttıran yeni bir sensöre sahip olmasıyla kullanıcılara etkileyici bir mobil fotoğrafçılık deneyimi sağlıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Telefonlardan X80 Pro, çift işlemci ile geliyor. Telefon için hem Snapdragon 8 Gen 1 hem de MediaTek Dimensity 9000 işlemci seçenekleri sunuluyor. Bu her iki işlemci ile de yüksek performans getiren telefonun kardeşi X80 ise sadece MediaTek Dimensity 9000 ile geliyor. 120 Hz AMOLED ekranlar üzerine kurulan telefonlar, dikkat çekici modern tasarımlara, kamera modüllerine ve renkler sahipler.

Vivo X80 serisi yanında bu da ilginizi çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca

Paylaş