Skoda cephesinden dev adım; çarpışma testi laboratuvarları!

22 Mart 2020 17:00

Çek menşeli otomobil üretici Skoda, ürettikleri otomobillerin güvenliklerini test edebilmek için dikkat çekici bir hamle yaparak kendi test laboratuvarlarını devreye aldı.
Çarpışma testleri, tüm otomobil marka ve modelleri için hayati önem taşıyor. Piyasaya çıkmaya hazırlanan araçlar, sürücüler ile buluşmadan önce bu tip güvenlik testlerine girerek kendilerini sınama fırsatı buluyorlar. Testlerin sonucu çeşitli kategorilere göre puanlar alan modeller ne kadar güvenli olduğunu bizlere söylemiş oluyor. Bu tip işlemler için markalar genelde ortak tesisleri kullanırken, Skoda aksi bir karar aldı. Çek üretici Mlada Boleslav yakınlarında bir tesis kurarak bilinen tüm çarpışma senaryolarını test edecek. Pasif güvenlik önlemlerinin yanında aktif kaza senaryoları da gerçeğe dönüştürülerek otomobillerin sınırları zorlanacak. Sadece test pistinin 180 metre olduğu dev tesis, elektrikli araçların testlerine de ev sahipliği yapacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Skoda Octavia NCAP çarpışma testine girmişti

Markanın gözde modellerinden biri olan Octavia, güvenlik testleri kapsamında bir dizi sınava girmişti. Çarpışma testi sonuçlarının sınıflandırılmasında değerlendirilen Skoda Octavia ortalamada beş yıldızla karşımıza çıkmıştı. Bu beş yıldız başlığının detaylarına indiğimizde ise otomobilin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 92, çocuk korumasında yüzde 88, yaya korumasında yüzde 73 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 79 oranında başarı elde ettiğini görmüştük. Yolcu ve çocuk korumasında üst seviye başarı ortaya koyan Octavia’nın diğer iki madde de gayet tatminkar seviyede olduğunu söyleyemiştik. Bu sene sedan versiyonuyla da teste alınmasını beklediğimiz yeni jenerasyon Yeni Skoda Octavia’yı da merakla bekliyoruz.

Bisikletle SUV’yi harmanlayan Karoq Velo

Paylaş