Son dönemdeki en etkileyici elektrikli bisiklet: Xone [Video]

22 Ekim 2019 16:01

Elektrikli bisiklet dünyasında bir standart modeller, bir de sınırları zorlayan fütüristik modeller bulunuyor. Xone burada ikinci bölümde yer alıyor.

Xone elektrikli bisiklet modeli, Indiegogo üzerinde destek arayan gelişmiş bir model. Burada 50 bin dolar toplamayı hedefleyen ve henüz bunun başında olan bisiklet, ilk olarak tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Gerçekten çok fütüristik görünen geleceğin ulaşım aracı, aşağıda görebileceğiniz farklı renk seçenekleriyle çok daha etkileyici hale getirilebiliyor. Gerçekten bir konsept gibi görünen ancak Indiegogo üstünden satışa açılan model, iki farklı motor ile elde edilebiliyor. Arkada yer alan motor istenirse 250W, istenirse 750W gücünde elde edilebiliyor. 250W motor ile bisikletin 32 km/s hıza çıkabildiği, 750W motorla ise 45 km/s hızı bulabildiği aktarılıyor. Burada pedal desteği sağlaması yanında motosiklet gibi de kullanılabilen Xone, 576W kapasitesinde çıkarılabilir bir pile paketiyle geliyor. Bu pil sayesinde bisiklet 50 ila 75 km arasında bir menzil sunuyor. Bu menzil kullanıma ve yolun şartlarına göre değişiyor. Karbon fiber ve alüminyum malzemelerden üretilmesi sayesinde toplam ağırlığı 22 kg olan Xone, pilini 4 saat içerisinde tamamen doldurabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xone gerçekten hayalleri süsleyecek bir elektrikli bisiklet olmuş

Menzil ve hız gibi bilgileri ortasına yerleştirilen dokunmatik ekrandan gözler önüne seren bisiklet, gece kullanımı için yerleşik LED aydınlatma sistemlerine sahip. Hidrolik disk frenler kullanan ve fren yapıldığı zaman oluşan enerjiyi kullanabilen (regenerative braking) elektrikli bisiklet modeli, merkezi bilgisayar sisteminde yapay zekadan yararlanıyor ve böylece kişiye özel ayarları otomatik olarak uygulayabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu kadar güzel bir bisikletin tek kötü yanı ise fiyatı oluyor. Modelin normalde başlangıç fiyatı 3.999 dolar seviyesinde yer alıyor. Ancak Indiegogo projesi sayesinde modele 1.999 dolara sahip olunabiliyor. 750W motorlu versiyon ise 2.199 dolar seviyesinde yer alıyor. 2020’de çıkacak elektrikli bisikletin tanıtım videosunu yukarıda izleyebilirsiniz.

Paylaş