Sony, görme sorunu olanlar için özel bir fotoğraf makinesi sistemi üretti

14 Mart 2023 09:59

Fotoğraf makinesi pazarının en büyük isimlerinden olan Japonya merkezli Sony, bu sefer görme sorunu olanlar için bir adım attı.

Alpha serisi fotoğraf makineleri ve birçok farklı firma tarafından kullanan gelişmiş kamera sensörleri ile görüntüleme pazarının en önemli isimleri arasında yer alan Sony, sürpriz bir çözüm ile ses getirdi. Karşımıza DSC-HX99 RNV ile çıkan firma, bu fotoğraf makinesi ile görme sorunu olan kişilerin rahat şekilde çekimler yapabilmesine odaklanıyor. DSC-HX99 RNV, aslında iki farklı parçadan oluşuyor. Modelin merkezinde 2018 yılından kalma, 18 megapiksellik sensöre sahip DSC-HX99 yer alıyor. Bu yerleşik görüntü sabitleme yapabilen 24-720mm lensiyle 30x zoom sunan kompakt makine, DSC-HX99 RNV özelinde bir retinal lazer projeksiyon sistemi kombinleniyor. Makinenin etrafını saran bu “Retissa Neoviewer” adı verilen özel vizör sistemi, Japonya merkezli şirket QD Laser imzasını taşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kameradan gelen dijital görüntüyü doğrudan kullanıcının retinasına yansıtan sistem, “uygun şartlar” altında görme sorunu olan kişilerin vizör üzerinden çevreyi rahat şekilde görmesine ve bu sayede çok daha rahat şekilde fotoğraf çekebilmesine imkân tanıyor. Miyop, hipermetrop veya astigmat gibi göz sorunları yaşayan bazı kişilerin fotoğrafçılıktan daha fazla keyif almasını sağlayacak DSC-HX99 RNV hakkında konuşan QD Laser’in başkanı ve CEO’su Dr. Mitsuru Sugawara, “Retissa Neoviewer’in lazer retina projeksiyonu dünyada ilk kez pratik kullanıma sunulan tamamen yeni bir teknoloji” dedi. Sony imzalı DSC-HX99 RNV, açıklandığı kadarıyla 600 dolarlık bir yurt dışı fiyatına sahip ve yüksek ihtimalle ilk aşamada sadece Japonya’ya özel kalacak.

Sony tarafından görme sorunu olanlar için hazırlanan fotoğraf makinesi yanında bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV

Paylaş