Sony, PlayStation 5 Pro detaylarını sızdıranların peşine düştü

20 Mart 2024 17:04

Sony, geçtiğimiz saatlerde ortaya çıktığı kadarıyla yolda olan yeni konsolu PlayStation 5 Pro için detaylar sızdıranların peşine düştü.

PlayStation 5 Pro bu aralar gündemden düşmüyor çünkü konsol hakkında çok sayıda sızıntı yapıldı. İşte bu sızıntılar üzerine Sony’nin şirket içinde bir soruşturma başlattığı aktarıldı. Bu sızıntıların erken bilgi paylaşılan bir partner üzerinden olduğu düşünülüyor, yaşananlar nedeniyle Sony’nin artık daha seçici ve dikkatli davranacağı tahmin ediliyor. Peki şimdiye kadar tam olarak neler sızdırıldı? Yıl sonunda lanse edilecek bilgisi geçilen “Trinity” kod adlı konsol, görülen teknik dokümanlara göre grafik işleme gücünü 10.28 teraflop seviyesinden tam 33.5 teraflop seviyesine taşıyacak, PS5 Pro ile PS5’e oranla üç kata kadar daha iyi ışın izleme performansı sunulacak. Hatta bazı durumlarda ışın izleme performansının normal PS5’ten dört kart daha iyi olduğu aktarılan konsol, 8K oyunculuğu bu sefer gerçek olarak başlatacak, aynı zamanda 4K 60 fps’i de her yapımda standart olarak verecek. Birçok oyunu 4K 120 fps açabilecek güçte olacak gibi görünen model, PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) isimli bir Sony imzalı teknolojiye de destek verecek. Bu DLSS ve FSR benzeri teknoloji, çözünürlüğü temelde düşük işleyecek ve daha sonra yapay zekadan yardım alarak yükseltecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Böylelikle 4K/8K performansı hatırı sayılır oranda artıracak konsol, özel bir makine öğrenimi mimarisini temel alacak ve özel bir yapay zeka işleme / çalıştırma birimine de sahip olacak. Sızan diğer bilgilere göreyse PS5 Pro modeli PS5’ten farklı olarak 448 GB/s (14 GT/s) değil 576 GB/s (18GT/s) hızında bellek taşıyacak (Burada yüzde 28’lik bir artıştan bahsediliyor), işlemcisi aynı olacak ancak 3.85 GHz saat hızına çıkabilecek (High CPU Frequency Mode olacak) ve fiziksel disk sürücüsü gövdeden ayrılabilecek.

PlayStation 5 Pro yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş