Sony stüdyolarından sürpriz Spider-Man dizileri kararı

06 Eylül 2019 20:30

Marvel ve Sony arasındaki anlaşmanın son bulmasıyla birlikte Spider-Man odaklı planlarda ciddi bir değişiklik yaşanıyor. Bunlardan biri de yeni televizyon projeleri olacak gibi görünüyor.

Normalde Örümcek Adam karakterinin sinema haklarının Sony stüdyolarına satıldığını bilmeyen kalmadı. Zamanında bu karakteri elden çıkartan Marvel, Peter Parker’ı Marvel Sinematik Evreni‘ne dahil edebilmek için Sony ile anlaşmak zorunda kalmıştı. Captain America Civil War döneminde yapılan Spider-Man anlaşması izleyicilerin beklentilerinin karşılanmasını mümkün kıldı. Fakat bu sözleşmenin süresi doldu ve iki taraf ortaya yolu bulamıyor. Marvel stüdyoları kazançtan daha fazla pay elde etmek isterken, Sony stüdyoları eski sözleşmeye devam etmek istiyor. Taraflar ortada buluşamayınca Sony stüdyoları “Biz yolumuza tek başımıza devam edeceğiz” dedi ve yeni projeleri ortaya çıkartmaya başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Spider-Man dizileri yolda

Öncesinde Örücek Adam karakterinin Venom ve Morbius gibi karakterlerle bir araya geleceğini öğrendik. Ardından bir de dizi projelerinin olduğu ortaya çıktı. Variety‘nin haberine göre Sony CEO’su Tony Vinciquerra “Spider-Man dünyasında geçen beş altı dizi projemiz var” açıklamasında bulundu. Bu projelerin kimlerle alakalı olduğu, filmlerle bağlantılı olup olmayacağı veya tam olarak ne planlandığını bilmiyoruz. Sony stüdyoları Marvel’a “siz olmadan da yola devam edebiliriz” mesajı veriyor gibi görünüyor. Bu bahsi geçen Spider-Man projelerinin de Marvel ile yapılan anlaşma yüzünden gerçekleştirilemeyen projeler olduğunu tahmin ediyoruz. Bakalım bu diziler hakkında ilk detaylar ne zaman belli olacak.

İlginizi çekebilir

Far From Home fragmanı

Paylaş