Sony ve Honda imzalı ilk otomobillerin kalbinde bir PS5 olabilir

21 Kasım 2022 15:37

Japon teknoloji devi Sony ve otomobil devi Honda tarafından üretilecek araçlar önümüzdeki yıllarda pazara sunulacak.

Otomobil pazarında aktif olarak yer almak isteyen Sony, uzun zaman önce karşımıza VISION-S isimli bir konsept aracı ile çıkmıştı. Bu tamamen elektrikli sedan otomobil modelinin üstüne bir de elektrikli SUV konsept tanıtılmıştı. Bu araçları gerçek yol şartlarında test eden firma, daha sonra Japonya merkezli Honda ile bir araya geldi ve Sony Honda Mobility isimli bir şirket kuruldu. İşte bu şirket, en son yapılan açıklamaya göre ilk tamamen elektrikli otomobil modellerini 2026 yılının başında ABD pazarında satmaya başlayacak. Aktarıldığı kadarıyla bu araçlar 2026’nın sonunda Japonya pazarına da getirilecek.

Honda’nın otomobil alanındaki tecrübesini ve Sony’nin teknolojik imkanlarını bir araya getirecek ilk araçlar, söylendiği kadarıyla Honda’nın ABD’deki fabrikalarından çıkacak. İlk satışı bu yüzden ABD’de yapacak olan Sony Honda Mobility, bu araçların merkezine Tesla’nın araçları ile daha iyi mücadele etmek adına bir PlayStation 5 de koyabilir. Sony ile Honda için bunu yapmak teknik açıdan oldukça kolay olacaktır ve bu adım araçları özellikle gençler arasında oldukça öne çıkarabilir.

Biliyorsunuz Tesla’nın araçlarında çok güçlü bilgisayarlar yer alıyor. Bu sayede kişiler büyük oyunları dahi araçlarında (Park halinde) oynayabiliyor. Eğer Sony ve Honda gündeme gelen bu adımı atarsa, kişiler araçlarını park ettiklerinde sevdikleri PlayStation 5 oyunlarının keyfini çıkarabilir. Bu sistem hareket halinde de sürücü haricindeki kişileri, özellikle de çocukları oyalamak adına büyük talep görebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu konuda bir röportaj veren Izumi Kawanishi, “Sony insanları harekete geçiren içerik, hizmet ve eğlence teknolojilerine sahip. Bu varlıkları mobiliteye uyarlıyoruz. Tesla’ya karşı en büyük gücümüz bu olacak.” açıklamasında bulundu.

Sony, ilk prototip modelini Nvidia, Continental, Bosch, ZF ile Qualcomm gibi isimlerin imzasını taşıyan ve Magna Steyr tarafından üretilen bir platform üzerine kurmuştu. Sony ilk aşamada bu aracı bir otonom sürüş odaklı test platformu olarak görüyordu. Firma bu teknolojiyi başka firmalara satma planı yapıyor ve bir teknoloji firması için bu otomobil üretip satmaktan çok daha mantıklı görünüyordu. Ancak Honda’nın sürece dahil olmasıyla planlar değişmişti.

Sony ve Honda otomobiller yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin bir diğer konsept elektrikli otomobil modeli

Paylaş