Sony ve Honda’dan sadece bir elektrikli sedan gelmeyecek gibi görünüyor

15 Şubat 2024 09:56

Japon teknoloji devlerinden Sony ve Honda’dan sadece bir elektrikli sedan gelmeyecek gibi görünüyor. SUV model de masada olabilir.

Honda desteğiyle kurulan Sony Honda Mobility şirketinin bir markası olarak üzerinde çalışmalar yapılan Afeela, şimdiye kadar karşımıza hep bir elektrikli sedan ile çıktı. Yeni gelen bilgilere göreyse firma 2030 yılından önce pazara toplam üç farklı elektrikli araç sunmayı hedefliyor. Bu araçlardan birisi yukarıda görebileceğiniz sedan model olacak, firmadan ayrıca bir elektrikli SUV ile kompakt elektrikli de gelecek. Afeela imzalı sedan model CES 2024 kapsamında üretime oldukça yakın haliyle karşımıza çıkarılmıştı. CES 2024 sunumu için hazırlanan sahnede bir PlayStation kontrolcüsü ile uzaktan kontrol edilen araç, daha önce aktarıldığı kadarıyla önümüzdeki yıl seri üretime alınacak ve birçok pazarda satışa sunulacak. Daha önce gösterilen sürümünden aşırı farklı olmayan ancak bazı görsel güncellemeler yapılan teknolojik araç, gücünü şu aşamada toplam 483 beygir güç üreten iki farklı elektrik motorundan alıyor ve 91 kWh lityum-iyon batarya üzerine kuruluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çift motor sayesinde dört teker çekiş sunulan Afeela, yarım yapılı direksiyon simidi taşıyor ve kokpitinde Epic Games desteğiyle hazırlanan modern bir arayüze sahip yatay formlu devasa bir ekran taşıyor. Yıl sonunda Gran Turismo 7 yarış oyunu içine de dahil edileceği duyurulan araç, çıktığında Microsoft’un desteğiyle OpenAI teknolojilerini merkeze alan gelişmiş bir dijital / sesli asistan ile donatılacak.

Sony ve Honda haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş