Sony WF-C500 kablosuz kulaklık tanıtım öncesi sızdırıldı

15 Eylül 2021 20:29

Kablosuz kulaklık pazarının en önemli firmalarından Sony, yeni bir model daha geliştiriyor. Bu sefer Sony WF-C500 geliyor.

Yapılan sızıntıya göre çok yakında lanse edilecek gibi görünen Sony WF-C500, kulak içi formunda hazırlanmış en yeni kablosuz kulaklıklardan. IPX4 sertifikasına sahip olan yani spora uygun olan model, aktarıldığı kadarıyla normalde 10 saat, hazne ile beraber 20 saat pil ömrü sunabiliyor.

Kulaklık kısımları ve biraz büyük duran WF-C500, Sony’nin birçok modelinde yer alan 360 Reality Audio ses desteğine sahip ve istenirse tek olarak kullanılabiliyor. Şimdilik sadece siyah renkte karşımıza çıkan ancak toplam dört farklı rengi olan kulaklık, tam net değil ancak yüksek ihtimalle ANC özelliğine de sahip.

Kulaklığın hem iOS hem de Android ile uyumlu aktarılırken, fiyatı ise 80 dolar seviyesinde yer alıyor. Ancak bunun kesin olmadığını belirtmek gerek. Fiyat daha farklı da çıkabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony WF-C500 öncesinde Sony SRS-NB10 dikkat çekmişti 

Tasarımını ve kullanım yerini direkt olarak yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz Sony SRS-NB10, hatırlamak adına özellikle Bluetooth hoparlörleri sık sık kullanan bisiklet sürücülerinin dikkatini çekebilecek bir seçenek olmuştu. Cihazlarla Bluetooth 5.1 üzerinden haberleşen ürün, iki farklı cihaza aynı anda bağlanabiliyor ve iki farklı renkte tanıtılmıştı.

USB-C üzerinden şarj edilebilen ve tam şarjla tam 20 saat boyunca görev yapabilen ürün, açıklandığı kadarıyla SBC ve AAC desteklerini taşıyor.

Ses kalitesinin çok yüksek olduğu söylenen hoparlör, hafif olduğu (113 gram) için gün boyunca takılı olsa dahi bir sorun yaratmıyor. IPX4 sertifikasıyla hafif yağmurdan etkilenmeyen seçenek, bünyesinde iki mikrofon barındırıyor.

Burada özel bir teknolojiden yardım alan Sony SRS-NB10, böylelikle berrak telefon görüşmeleri getiriyor. Bu destek yine bisiklet sürücülerini çok hoşuna gidecek gibi görünüyor. Hoparlörün açıklanan yurt dışı satış fiyatı 150 dolar seviyesinde.

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en ufak aksiyon kamerası ile tanışın

Paylaş