Sony’den PlayStation 5 Türkiye fiyatı için yeni açıklama geldi

22 Aralık 2021 12:20

Sony Türkiye’den bugün PlayStation 5 Türkiye fiyatı için açıklama geldi. Bu açıklama diskli sürüm üzerinden yapıldı.

PlayStation 5 için Türkiye’de fiyatlar şu an tam 16 bin TL seviyesinde geziyor. Ancak bunun gelen ciddi tepkiler üzerinde tavsiye edilen resmi satış fiyatı olmadığı aktarıldı. Sony Türkiye bugün “PlayStation 5’in Ultra HD Blu-ray disk okuyucuya sahip modeli 7.499 TL tavsiye edilen perakende satış fiyatı ile satılmaya devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

Normal şartlarda konsolu bunun daha üstüne almamak gerekiyor. Ancak bu fiyata konsol bulmak neredeyse imkânsız durumda. Bırakın Türkiye’yi yurt dışında da PS5 bulmak halen kolay değil. Firma sürekli üretime rağmen talebe yetişemiyor, stokçuları global olarak yasaklayamıyor. Açıklanan 7.499 TL fiyatı günümüz şartlarında iyi olmasına rağmen bu fiyata konsol bulabilmek 2022’nin genelinde dahi çok olası olmayabilir.

PlayStation 5 rakibi Xbox Series X ve kardeşi Series S fiyatları ne durumda?

Geçtiğimiz ay bir artış haberi yapmış ve sizlere Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsolları sırasıyla 10 bin TL ve 5 bin TL seviyesine geldiğini aktarmıştık. Fakat bu fiyatlar hızlı kur artışına fazla dayanamadı. Konsollar geçtiğimiz hafta sırasıyla tam 12 bin TL ve 7 bin TL‘ye satılmaya başlandı. Daha sonra ise Türk Lirasının değer kaybı sürdüğü için konsolların fiyatı tam 15.568 TL ve 9.006 TL olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dün akşam yapılan ekonomik adımlar doğrultusunda dolar / euro düşünce, konsolların fiyatları da aşağıya çekildi. İki model de halen genel olarak pahalı ancak şu an 12.840 TL ve 7.344 TL’ye satılıyorlar. Halen ilk zam öncesi fiyatlara gelinmiş değil ve bunun mümkün olması da şimdilik pek olası görünmüyor.

İlginizi Çekebilir

Apple’ın çok pahalı kablosuz kulaklık modeli ile tanışın

Paylaş