SpaceX Starlink 2,7 milyon kullanıcıya kadar ulaştı

09 Nisan 2024 12:27

Uzaydan internet sunulan SpaceX Starlink hizmeti, 2,7 milyon kullanıcıya kadar ulaştı. Son dört ay içinde 500 bin yeni kullanıcı geldi.

Elon Musk’ın başarılı şirketi SpaceX, Starlink ile birçok yasal izin alınan bölgeye / ülkeye direkt olarak uzaydan internet sunuyor, aralık ayında 2,2 milyon aboneye sahip olan servisin şu an 2,7 milyonu geride bıraktığı aktarılıyor. Yapılan Falcon 9 merkezli kalkışlarla atılan yeni uydular ile beraber sürekli olarak büyütülen ağ, bir süredir zarar etmiyor ve büyük bir gelecek potansiyeli ortaya koymaya devam ediyor. Starlink sisteminin Türkiye’de açılması için geçtiğimiz yılın sonunda bazı adımlar da atılmıştı ancak bu konuda yeni bir resmi açıklama yapılmadı ya da henüz net bir tarih verilmedi. SpaceX bundan önce telefonlara uzaydan internet getiren Starlink temelli “Direct to Cell” sistemiyle 17 Mb/s’yi görmesiyle gündeme gelmişti. CEO Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre 17 Mb/s hıza üzerinde herhangi bir donanımsal değişiklik yapılmayan Samsung imzalı bir akıllı telefon modeliyle ulaşıldı. Bu hızın şimdiye kadar elde edilen en yüksek hız olduğu açıklanıyor, sistem gerçekten büyük bir potansiyel ortaya koyuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eğer kaçırdıysanız uzaydan yüksek hızlı internet sunabilen Starlink ile alakalı geçtiğimiz yıl içerisindeki en önemli gelişme, T-Mobile ve SpaceX tarafından yapılan ortak etkinlik ve etkinlikte gelen önemli duyurular olmuştu. T-Mobile CEO’su Mike Sievert ve SpaceX CEO’su Elon Musk, bahsettiğimiz etkinlikte özellikle “uydudan hücresele” altyapısı ile ses getirmişti.

SpaceX’in yeni nesil uyduları, taşıdıkları özel donanımlar ile dünya çapındaki ölü bölgeleri ortadan kaldırarak doğrudan akıllı telefonlara uydu internet sağlayabilecek kapasiteye sahip. Bu altyapı ABD özelinde T-Mobile’ın 5G ağıyla birleştirilecek ve böylece ülkedeki hemen her yer kapsama alanı haline getirilecek. Bu sistemi daha önce gündeme getiren ise açılan buradaki resmi site olmuştu. “Direct to Cell” adı verilen sistemi kullanıma sunmak adına çalışmalara hız veren firma, açılan site üzerinden altyapının 2024 içerisinde aktif edileceğini duyurmuştu.

SpaceX Starlink gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin konsept elektrikli otomobili

Paylaş